fbpx
thiago
Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

De ti beste signeringene i transfervinduet 2020

Da var det internasjonale vinduet stengt. Det ser ikke ut som om pandemien har bremset på kjøpelysten blant Premier League klubbene.

Klubbene brukte totalt £1,24 milliarder i årets transfervindu, det tredje høyeste beløpet gjennom tidene. I følge Cebr (Centre for economics and business research) brukte klubbene i Premier League £813 millioner netto. Det er over £180 millioner mer enn i fjor.

I de andre store ligaene har det gått andre veien. De har brukt mindre enn normalt. Beløpet på netto brukt på transfere i de fem store ligaene til sammen har falt fra £1,2 milliarder til £838 millioner. I både Spania og Tyskland har klubbene solgt spillere for mer enn de har kjøpt denne sommeren. Men i England har det gått andre veien. Nesten hele beløpet på £838 millioner i netto utlegg for transfere skyldes jo Premier League.

Det blir spennende å se hvordan de engelske klubbene vil klare å balansere inntekter og utgifter i månedene som kommer. Det er fortsatt uvisst når publikum blir tillatt på arenaene igjen, og TV-avtalene er redusert. Vi kan se både nye lån og overføringer fra eiere i tida som kommer.

Hvilke signeringer har vært de beste?

Klubbene har altså signert spillere for over 1,2 milliarder pund. Hvilke klubber har gjort de beste signeringene?

Vi har sett på alle kjøpene og har satt sammen en liste på ti spillere som vi mener har vært de beste kuppene.

Vi har sett på kvalitet på spilleren, klubbenes behov, prisen på overgangen og vi har også lagt til en X-faktor. Noen kjøp er gode fordi de faktisk har en X-faktor i seg. Noen signeringer kan løfte en stemning.

Her er vår liste over de ti signeringene vi synes har vært de beste i årets sommervindu. De er ikke rangert.

Ruben Dias til Manchester City

Prisen var høy. £62 millioner for en spiller fra portugisisk liga er mye. Men samtidig så fyller Dias et viktig behov.

Manchester City har hatt problemer på midtstopperplass i lang tid. Kompany er ute, Laporte har vært mye skadet. Spillere som Otamendi og Stones har ikke levert. Garcia vil vekk. Hva gjør Manchester City? De henter både Nathan Aké og Ruben Dias. Av disse to er det sistnevnte vi mener passer Citys behov mest.

For ikke bare er han mer egnet til å spille høyre midtstopper enn Nathan Aké. Han er også bedre i lufta. City har jo slitt på dødballer. I tillegg skal Dias være en lederskikkelse. Han har vært kaptein på de ulike landslagene opp gjennom karrieren. Dette er også noe Pep Guardiola har savnet etter at Kompany forlot klubben

Så gjenstår det å se om Dias er nok kvalitet. Han er god, men hvor god vil han være i Premier League med så mye mellomrom foran seg?

Thiago til Liverpool

Her kan vi krysse av i alle boksene. Prisen var fantastisk. 20 millioner pund for en verdensstjerne er jo opplagt det. Overgangen har en voldsom X-faktor over seg. Kvaliteten på spilleren er åpenbar. I tillegg fyller Thiago et behov. Liverpool skal utvikle spillet videre, særlig fra sentral midtbane. Og da passer kjøpet av Thiago som hånd i hanske.

Vi har tidligere skrevet om spilleren, om hvorfor Thiago passer inn i Liverpool og om Liverpools sommerhandel generelt.

Emiliano Martinez til Aston Villa

Aston Villa sleit på keeperplassen i fjor. Hverken Tom Heaton eller Ørjan Nyland var en suksess. Ingen av dem leverte på ønsket nivå.

Aston Villa har satset mye i transfermarkedet siden opprykket for litt over ett år siden, men det spørs nok om ikke Martinez fra Arsenal er den beste signeringa.

Han kostet relativt lite, £20 millioner er absolutt levelig. Han dekker i tillegg et behov. Dessuten får Aston Villa hevet kvaliteten bakerst.

James Rodriguez til Everton

james
Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock.com

Everton klarte å kapre en av de beste spillerne på free agent-markedet i James Rodriguez. Nå betaler nok klubben en stor sign on fee og mye lønn. Men å signere en gratis Rodriguez, er likevel et varp. Vi snakker om en spiller som har spilt for Bayern München og Real Madrid de siste årene. Og selv om han ikke har blitt satset nok på, så er 29-åringen likevel en klassespiller.

Allan til Everton

Everton har gjort flere gode signeringer denne sommeren. Også spillere som Doucouré og Godfrey er gode kjøp. Men Allan fra Napoli for 23 millioner pund er likevel i klassen over.

Allan har vært en av hjørnesteinene i Napolis relative suksess de siste årene. Han er en toveisspiller av rang. Han ligger ofte i sin ankerposisjon og kontrollerer.

Everton hadde også behov for en defensiv midtbanespiller. De hadde ikke klart å fylle tomrommet etter Idrissa Gueye, som gikk til PSG i fjor sommer.

Evertons midtbane har i sommer gått fra å være middels Premier League-kvalitet, for å være snill, til å bli en av de sterkeste midtbanene i ligaen. Allan er en selvsagt del av det spranget.

Pierre-Emile Højbjerg til Tottenham

Højbjerg passer perfekt i Mourinhos planer. Dansken hadde flest brudd av alle i Premier League i fjorårets sesong, men han stod bak Oriol Romeu på ankerplassen i Southampton. I Tottenham har Højbjerg gjort denne plassen til sin. Hans evne til å lese motstanderens spill og takle og bryte vil være en gave for de andre i Tottenham. Hans pasningsfot er heller ikke ueffen.

For under 15 millioner pund er dette et kupp for Tottenham.

Callum Wilson til Newcastle

Wilson er en målgarantist. Newcastle har slitt med å score mål. Det er en perfekt match. Han kom for 20 millioner pund, sammen med sin lagkamerat i Bournemouth, Ryan Fraser. Wilson er en god signering.

Han står allerede med fire mål i årets sesong, og med så gode tilretteleggere som nevnte Fraser og Allan Saint-Maximin, tror vi det blir langt flere. Så lenge Wilson holder seg skadefri vel og merke. Wilson har en lei skadefrekvens. Men for 20 millioner pund er det verdt risikoen.

Willian til Arsenal

willian
Cosmin Iftode / Shutterstock.com

Han er 32 år. Men kroppen synes ikke preget av alderen. Willian ble signert av Arsenal som en free agent, og selv ikke en stor sign on fee eller høy lønn kompenserer negativt for dette.

Willian er en klassespiller. Han kan spille i flere posisjoner, og er like god begge veier. Willian er ingen luksusspiller. Å signere han uten å betale en overgangssum er rett og slett en god deal.

Ben Chilwell til Chelsea

Chelsea har investert mye, men fornuftig, i årets vindu. Mendy på keeperplassen tvang seg etter hvert fram. Werner og Havertz kan bli svært gode Premier League-spillere. Silva kan fortsatt ha litt mer å bidra med. Ziyech er spennende.

Men Chelseas beste kjøp er likevel Ben Chilwell. 45 millioner pund for ligaens beste venstreback, sammen med Andy Robertson, er en glimrende signering. Venstreback/venstre vingback er absolutt en plass Lampard trengte å forsterke. Alonso bidro ikke nok defensivt, Azpilcueta bidro ikke nok offensivt. I Ben Chilwell har de kjøpt en full pakke.

Illan Messlier til Leeds

Den unge franskmannen var riktignok lånt ut til Leeds fra Lorient i fjor, men i sommer kjøpte Leeds det unge keeper-talentet. Messlier er 20 år, men er nå førstekeeper i Yorkshire-klubben. Han har variert litt så langt, men noen av redningene har vært ekstremt gode.

Leeds ga under 6 millioner pund for 20-åringen. De forsterker også en plass de sleit med i fjor. Messlier fikk ikke mange kampene forrige sesong, men i år kan det bli annerledes.

Vinduet var ellers fylt av mange andre spennende kjøp. Eze til Crystal Palace, Partey til Arsenal, Jota til Liverpool, Telles til Manchester United, Watkins til Aston Villa og Tete til Fulham for å nevne noen. Om det er mer kraft i Gareth Bale og Edinson Cavani blir også spennende å se.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket