fbpx
mane
Foto: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com

De 25 beste kampene under Klopp: Plass 14 – Manés elleville debut

Depper du fortsatt etter 7-2 mot Aston Villa? Du er nok ikke alene. Men dagen kan likevel bli litt bedre.

For husker du tilbake til 2016, da vi møtte Arsenal på Emirates?

14. Arsenal-Liverpool 3-4 august 2016 – Premier League

Det var sesongens første kamp. Sola skinte over Emirates. Optimismen var som alltid like stor før årets første kamp. Vel, egentlig var den litt større enn normalt. Dette var Klopps første hele sesong, og vi hadde jo sett prov på hvordan tyskeren hadde forandret klubben og laget.

Dessuten hadde vi akkurat hentet Sadio Mané fra Southampton. Han virka jo knallgod. Men hvordan ville han fungere i et Klopp-mannskap?

Kampen åpnet friskt. Spillet bølget fram og tilbake, begge lag skapte sjanser. Men det var først etter en halvtime det virkelig tok fyr.

Først redder Mignolet en straffe fra Walcott, etter at Alberto Moreno enda en gang hadde forsøkt å ta livet av en fyr på vei ned mot dødlinja. Deretter setter samme Walcott inn 1-0 minuttet etter.

Vi nærmet oss pause. Dette skulle bli tøft. Det måtte jo bli det. Borte på Emirates. Vi ligger under 1-0. Og husk, på denne tida var Arsenal et klart bedre fotballag enn de har vært i sesongene etter. De var frykta den gangen.

Men så venter 18 spinnville minutter i London. To minutter på overtid snur det. Nok en gang utlikner Coutinho på overtid i førsteomgangen. Det var ikke første gang. Og nok en gang er det den glitrende skuddfoten hans som skaper balanse i regnskapet. Frisparket bare skrur vekk fra Cech sine armer og helt opp i krysset.

Andreomgangen begynner med det tyskeren alltid har karakterisert som et “boom”. Vi skyter ut av startblokkene.

Lallana 1-2.

Coutinho 1-3.

Så etter 63 minutter så viser han hvorfor vi hadde kjøpt han. Sadio Mané scorer et utrolig vakkert fotballmål.

Han løper fra sin oppasser på høyrekanten før han skjærer innover i banen. Rister oppasseren av seg. Deretter skrår han utover igjen for å dra seg unna enda en forsvarer og for å finne en åpen vinkel for skudd. Han finner den.

Vinkelen. Åpninga.

I høy fart, på skrått utover, så bare limer han den opp i krysset fra 12-13 meter. Hva hadde vi kjøpt nå da? For en akselerasjon, for en bestemthet, for en kraft, for et blikk, for en skuddfot.

1-4.

Arsenal reduserer et par ganger mot slutten, blant annet gjennom Alex Oxlade-Chamberlain, vi rekker å bli nervøse. Men vi ror det hele i land. Tre poeng på Emirates i serieåpninga. Vi tar den.

Vi har en god høst etter åpningen på Emirates. Jordan Henderson hadde funnet sin nye rolle som en sekser. Han dirigerte troppene strålende. Han var en av sesongens beste Premier League-spillere de første månedene. Vi lå helt i toppen fram til jul.

Men deretter punkterte sesongen litt. Henderson ble skada, Mané dro til Afrikamesterskapet, Matip dro ikke til Afrikamesterskapet, han trakk seg, men han ble utestengt av FIFA i noen Premier League-kamper for måten han trakk seg på. Som sagt, lufta gikk litt ut av oss.

Vi endte på fjerdeplass. Det så virkelig lyst ut halvveis, men vi kom i det minste med i Champions League i 2017-2018. Det var da noe. Måneder senere fikk vi virkelig oppleve hvor viktig den fjerdeplassen var.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket