fbpx
wenger
Foto: Belish / Shutterstock.com

De 25 beste kampene under Klopp: Plass 12 – Et farvel med en hedersmann

Vi nærmer oss topp ti, men før vi kommer så langt, må vi innom enda en Arsenal-kamp. Det var siste gang vi skulle møte Arsene Wenger.

12. Liverpool-Arsenal 4-0 august 2017 – Premier League

Kampene mellom Arsenal og Liverpool på 2000-tallet har ofte vært målrike. 4-4, 3-4, 4-1, 5-1. Lista over hockeyresultater er lang. Under Klopp har oppgjørene ofte gitt tre poeng. Det skulle også bli tilfelle denne varme augustdagen i 2017.

Arsene Wenger hadde møtt stadig stigende motstand i egen klubb på denne tida. Fansen hadde begynt å tvile på den sympatiske og innovative franskmannen. Mannen som hadde fått Premier League-spillere til å slutte med øl og pølser, både før og etter kampene.

Tidlig på 90-tallet ble det arrangert spisekonkurranser på spillerbussen hjem fra Arsenals bortekamper. Martin Keown skal ha hatt rekorden med åtte middager på én tur. Dette endret seg med Wenger.

Spillerne på Highbury motsatte seg endringene i kostholdet i starten. Borte var den klassiske engelske frokosten med tomatbønner og dryppende bacon. Nå var det grønnsaker, frukt, korn, ris og pasta det gikk i. Men spillerne innordnet seg etter hvert. Wenger hadde nemlig innvilget ketchup. De skulle fortsatt få beholde ketchupen sin.

Snart fulgte resten av Premier League etter. Den store ernæringsrevolusjonen på 90-tallet var et faktum.

Men 90-tallet og titler var nå et tilbakelagt kapittel – denne augustdagen i 2017. Arsenal hadde ikke vunnet ligaen siden de gjorde det med stil i 2004. Wenger nektet å utvikle seg. Som en ibsensk Brand stod han fullt og fast på sin plattform, på sine prinsipper. I lengden kunne det ikke gå.

Wenger out-koret var relativt høylytt før møtet med Liverpool på Anfield, og etter slakten, fikk koret virkelig vann på mølla.

For ikke bare vant vi 4-0. I sesongens tredje runde. Vi gjorde det så overlegent. Arsenal hadde null skudd på mål.

De eneste gangene de var farlige var når Karius rotet når han tilsynelatende skulle hatt full kontroll. Det var for øvrig et uhyggelig forvarsel om det som skulle komme senere i sesongen. Men Arsenal skapte ingenting selv.

Vi derimot gjorde ikke annet enn å skape.

Press, brudd på midtbanen, spille fram spissene. Den resepten er enkel på papiret. I utgangspunktet skal det være vanskeligere i virkeligheten. Men denne dagen, så det bare lett ut. Can, Henderson og Wijnaldum kontrollerte maskinrommet, og framme hadde vi nå fått en supertrio.

Sommeren 2016 kom Mané. Sommeren 2017 kom Salah. Klopp satte de sammen med Roberto Firmino, geniet Roberto Firmino. Kombinasjonen av en gudebenådet spilleforståelse, en utrettelig arbeidskapasitet og en blendende teknikk gjør brasilianeren unik. Når man mikser han med Mané og Salah, blir miksen dødelig. Dette fikk Arsenal erfare.

Firmino nikket inn 1-0. Mané lekte inn 2-0. Salah kontret inn 3-0.

Til slutt så kommer Daniel Sturridge inn, og han ville også være med på leken. Det ender 4-0.

Men faktum er at resultatet var flatterende for Arsenal. De var heldige. Henderson, Salah og Mane bommet alle på store sjanser.

Den kvelden oppdaga jeg for øvrig Arsenal TV (AFTV), en fankanal på youtube. Konseptet er enkelt. Intervju fansen etter kamp. Stikk mikrofonen i ansiktet på dem når de kommer ut av stadion. Når de er på sitt livligste. Og det er lite som er så underholdende som sinte, oppgitte og bitre fans etter nok ett tap. Det er god TV rett og slett. Wenger fikk gjennomgå selvsagt.

Det var ikke mange fans som dro hjem og spiste grønnsaker, frukt, korn, ris og pasta etter denne leksjonen. Det gikk vel mer i dryppende bacon og en pint med øl.

Wenger forlot managerstolen noen måneder senere. Han vil ikke huske den siste turen til Anfield med glede. Men ingen må likevel undervurdere Wengers betydning for Premier League. Alex Ferguson er den mest dekorerte, men Arsene Wenger er den mest betydningsfulle.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket