fbpx
dijk
Foto: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com
Jeg er usikker på om Virgil van Dijk bør være kaptein for Liverpool.

Mot Aston Villa kom James Milner inn etter 68 minutter. Siden Jordan Henderson ikke var på banen, så pleier Milner å ta over kapteinsbindet. Men det skjedde ikke mot Aston Villa. Kanskje var det bare tilfeldig, kanskje han og van Dijk bare bestemte seg for å ikke gjøre det denne gangen. Aston Villa hadde jo akkurat gått opp til 6-2.

Men hvis det ikke var tilfeldig, hvis det er sånn at van Dijk er den nye andrekapteinen, så vil jeg rekke hånda i været og si: “Er det så lurt, da?”

Jeg forguder Virgil van Dijk som spiller. Han er i mine øyne verdens beste midtstopper gjennom tidene. Han har alt. Men jeg har blitt stadig mer usikker på om han bør være kaptein.

Det handler egentlig ikke så mye om resultater. Selv om det har slått meg at Liverpool synes å tape færre fotballkamper når Jordan Henderson er kaptein. Henderson var ikke med mot Aston Villa. Van Dijk var kaptein. Jeg er overbevist om at vi ikke hadde tapt 7-2 med Henderson på banen.

Van Dijk var også kaptein da vi tapte 3-0 mot Watford i vår. Han var kaptein da vi tapte for Arsenal på Emirates i juli. Han var også kaptein da vi spilte uavgjort med Burnley på Anfield. Han var sågar kaptein da vi røyk ut av FA-cupen i mars etter 0-2 mot Chelsea.

Joda, vi har også tapt kamper med Jordan Henderson som kaptein. Blant annet tapte vi 4-0 mot Manchester City etter at gullet var sikret i sommer. Men vi vinner uansett mer poeng med Henderson som kaptein enn van Dijk.

Dette skulle likevel ikke handle om resultater, men kanskje mer om hvilken kapteinstype jeg foretrekker. Jeg har ingen spesiell forkjærlighet for den brautende kapteinen, som overøser sine lagkamerater med kommandorop i 90 minutter. Men jeg har en forkjærlighet for en kapteinstype som gir klare beskjeder, og som selv går foran med hundre prosent dedikasjon i det han eller hun driver med. Det gjør Jordan Henderson. Det gjør James Milner. Men jeg er usikker på om van Dijk gjør det.

Nederlenderen har en nonchalant væremåte, og en nærmest ubesværet spillestil. Han er så ekstremt god at han kan tillate seg det. Men hva hvis denne holdningen sprer seg?

Jeg har sett han dirigere troppene, det er ikke det, men jeg har også sett han miste grepet om begivenhetene. Jeg har sett han miste dedikasjonen, konsentrasjonen, fokuset. Det har jeg gjort flere ganger. Det nonchalante er nydelig når det fungerer, noe det nesten alltid gjør i van Dijks tilfelle, men de gangene det ikke gjør det, blir det ekstra tydelig.

Som mot Aston Villa for en uke siden.

Jeg er også høyst usikker på om jeg ønsker en kaptein som gir opp en halvtime før slutt. Situasjonen jeg har i tankene inntraff et stykke ut i andre omgang mot Aston Villa. Jamie Carragher stod ringside og overhørte følgende melding fra van Dijk:

– Gutter, kampen er avgjort. Det er 5-2, la oss bare ta et skritt tilbake. La oss ikke gjøre dette enda verre.

Ok, kanskje var det noe fornuft i denne meldinga. Kanskje van Dijk forstod atmosfæren i kampen. Men for meg holder det ikke. Vi ligger under med tre mål, det er en halvtime igjen. Klart vi kan snu det. Jeg vil ha en kaptein som sier at dette kan vi snu.

Vi er Liverpool, vi gir da ikke opp på den måten.

Vi la oss ikke ned etter 3-0 borte mot Barcelona. Vi ga ikke opp da vi måtte score tre mål mot Borussia Dortmund på den siste halvtimen i europacupen. Vi ga heller ikke opp da vi måtte score tre mål for å vinne mot Norwich.

Når det nye slagordet i klubben er Tell us never, når Salah går rundt i en t-skjorte med påskriften Never give up – ja, så kan vi ikke ha en kaptein som sier “Ok, gutter, dette er tapt”.

Nå sier jeg ikke at van Dijk ikke kan være en god kaptein, for det kan han. Men han har ikke briljert i kapteinsrollen det siste halvåret. Nå er uansett Jordan Henderson sannsynligvis tilbake mot Everton. Det er ikke sikkert at vi vinner, men jeg er helt sikker på at vi ikke legger oss ned og aksepterer nederlaget. For det er faktisk ikke akseptabelt.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket