fbpx
henderson
Foto: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Bør Jordan Henderson få straff etter “they bend the line”-kommentaren sin?

Rett etter 90 minutter mot Everton, så ble kapteinen intervjuet av BT Sport. Det var i dette intervjuet at Henderson kan ha vært for uvøren.

I dagens Telegraph så skriver Liverpool-korrespondent Chris Bascombe at Jordan Henderson kan bli straffet for sin kommentar etter kampslutt mot Everton.

Henderson hadde akkurat opplevd at hans vinnermål mot byrival Everton ble avblåst for en marginal offside. Det som kunne ha betydd tre kjærkomne poeng, endte i stedet i poengdeling.

I minuttene etter at Michael Oliver blåste av oppgjøret, så blir altså Henderson intervjuet av BT Sport. Etter en kort kommentar om den generelle prestasjonen, så får Henderson spørsmål om den kontroversielle VAR-situasjonen på overtid.

Henderson svarer som følger:

“I think they bend the lines sometimes to make it offside. I am not sure how they do it. But I have seen it before.”

Så klarte han å presse fram et lite glis.

Det er denne kommentaren Henderson kan bli straffet for. FA kan slå ned på kommentarer i media der spillere eller managere impliserer at dommerne ikke er nøytrale eller har en agenda. Det har FA gjort tidligere.

Blant annet fikk Jürgen Klopp en kamps karantene etter å ha snakket negativt om dommer Kevin Friend etter en kamp mot West Ham i februar 2019.

FA følger dette kravet ganske slavisk. En spiller eller manager skal heller ikke antyde at dommerne kan være partiske eller ha en agenda.

Det er med andre ord mye som taler for at Henderson kan bli straffet for kommentaren sin. Straffenivået har tidligere variert. FA har gitt både bøter eller suspensjon, alt ettersom alvorlighetsgraden av kommentarene.

Hvis FA legger utstrakt vekt på konteksten, så bør Henderson få en svært mild straff. Hvis han i det hele tatt skal straffes.

For det første så var ikke kommentaren sagt med sinne eller utropstegn bak. Henderson la til et lite smil, som kan tyde på at spilleren visste at han overdrev, at han vitset litt med det hele.

For det andre så var det intervjueren som initierte kommentaren. Han sa at BT Sport hadde sett linjene og forstod lite egentlig. Så lo intervjueren oppgitt. Han satte med andre ord standarden for svaret. Henderson ble ledet fram til kommentaren sin.

For det tredje så må FA forstå at spillerne er levende vesener. Med spontanitet og følelser i seg. Når en spiller tror at han akkurat har avgjort et derby dypt inne i overtida, for så å oppleve at målet blir kontroversielt fratatt ham, for deretter å få en mikrofon opp i ansiktet sitt noen minutter etter episoden, så er det menneskelig å reagere. Når reaksjonen i tillegg var såpass dempet og ganske tydelig sagt med et lite flir i munnviken, og til og med ledet fram av en intervjuer som ler oppgitt av avgjørelsen, så bør FA la nåde gå for rett her.

Henderson bør kanskje få en bot, men det bør også være tilstrekkelig i dette tilfellet. Det er ikke maskiner som intervjues direkte etter kampene. Sånn bør det heller ikke være. Det er riktig av FA å slå ned på kommentarer som antyder partisk opptreden av dommerne, men det er også lov å bruke hodet og vurdere hver situasjon for seg.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket