fbpx
covid 19

Å spille landskamper nå synes som en svært dum idé

Er det fornuftig å samle spillere som spiller klubbfotball i ulike land nå? Er det fornuftig å arrangere landskamper for enhver pris?

Det så bra ut på forsommeren. Land etter land ble grønne. Myndighetene fikk kontroll på spredningen. Virustallene stupte, på tross av mer testing. Landene ble åpnet opp.

Så begynte folk å feriere. Og gjerne ned til Middelhavet. Mange ble også mer slepphendte med å følge smitterådene. Resultatet ser vi i dag. De fleste land er nå røde. Andrebølgen rammer flere land hardt.

Vi ser det også i England, og kanskje særlig i Nord-England. Der er smitten ekstra høy. Vi vet også at spillere som Paul Pogba, Riyad Mahrez, Aymeric Laporte, Thiago Alcantara og Sadio Mané alle har testet positivt.

Er det da fornuftig å spille landskamper?

Nå er det relativt strenge regler for testing på dette nivået. Men selv med mye testing, så ser vi at spillere blir smittet. Og noe av det lumske med dette viruset er at veldig mange ikke kjenner at de har det. Halvparten merker jo ingen symptomer. Og de som får symptomer, får det først etter noen dager med viruset i kroppen.

Og da blir spørsmålet det samme, er det fornuftig å spille landskamper nå? Hvorfor presse inn Nations League kamper for eksempel? Hadde det ikke vært mer fornuftig å avlyse all landslagsfotball? Må man virkelig spille alle Europamesterskap?

Jeg forstår at det er mye penger i spill her. Både for UEFA, arrangørland og deltakerland. Men konsekvensene av å presse inn landslagskamper i dette Covid19-infiserte klimaet, kan bli mer fatale.

I en klubb og i en nasjon har man ofte mer kontroll enn på landslagsnivå. På et landslag så reises det mer, man kommer også sammen med spillere man ikke møter til vanlig. Normale protokoller brytes oftere. Smitten kan derfor spre seg raskere.

I tillegg kan dette råkjøret på spillerne vi ser nå, med komprimerte sesonger over hele Europa, få uheldige virkninger. Skader, fatigue eller til og med mental utmattelse.

Hadde det ikke vært bedre å roe det hele ned? Kutte ut landskamper i et helt år? Kutte lange reiser og samlinger av mennesker fra ulike deler av verden?

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket