fbpx
wijnaldum
Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com
Ryktene om Gini Wijnaldum ser ikke ut til å forsvinne. Det har surret i hele sommer. Men kan han ta en Emre Can?

Som kjent forlot Can Liverpool gratis for to år siden. Han gikk ut kontraktstiden. Han signerte for Juventus i juni 2018.

Kan Wijnaldum gjøre det samme? Vente ut kontrakten?

Helt utenkelig er det ikke. Rent finansielt er det ofte lukrativt for en spiller å gå ut en kontrakt. Det betyr ofte at han kan vente seg lønnsøkning i ny klubb, som jo slipper å betale transfer. I tillegg venter noen ekstra millioner i en sign on fee.

Det å gå ut en kontrakt er ikke uvanlig. Dette ser vi i fotballverdenen hele tida, og vi erfarte det jo selv med James Milner i 2015.

Wijnaldum vil garantert få høyere lønn i Barcelona enn han har i Liverpool. Nederelenderen er en av de lavest lønnede i Liverpools førsteellever. Han har visstnok 75 000 pund i uka. Det er godt over 100 000 tusen opp til spillere som Firmino, Salah og Dijk, og godt over 50 000 bak Henderson og nevnte Milner (kilde: Spotrak).

Nå er det veldig få som egentlig vet noe om Wijnaldums posisjon og innstilling til en eventuell kontraktsforlengelse. Men det vi vet er at han fortsatt ikke har signert Liverpools kontraktforslag. Vi vet også at han kan begynne å forhandle med andre klubber innen få måneder. Det pleier å bety mye. Det pleier å være betydningsfullt.

Etter at Ronald Koeman ble manager i Barcelona, har ryktene begynt å svirre. Hva hvis Koeman og Wijnaldum finner hverandre i Katalonia også? De har allerede et godt forhold fra landslaget, som Koeman trente før han skrev under for Barcelona.

Men så er det et potensielt problem med Ronald Koeman og Barcelona. Et problem som Wijnaldum må vurdere. Et problem som kan føre til at han i det minste går ut kontraktstida si i Liverpool.

I mars er det nemlig presidentvalg i Barcelona.

Hvert sjette år er det nettopp det. Og slike valg er ofte svært avgjørende for spilleroverganger. Mange husker Figo sin overraskende overgang fra Barcelona til Real Madrid i 2000. Det skyldes ene og alene at det ble valgt en ny president i hovedstaden. Mot alle odds for øvrig.

Sittende president i Barcelona er Josep Bartomeu. Han er ikke spesielt populær. Han har styrt Barcelona-skuta i strak retning mot undervannsskjær de siste årene.

Messi vil bort. Koeman vil ikke gi Messi privilegier lenger. Artur er solgt. Troppen er for gammel. Sportslig leder er borte. Suarez er trolig på vei bort. Med andre ord. Barcelona befinner seg i et opprørt hav. Er det virkelig dit Wijnaldum ønsker seg nå?

Foreløpig har Bartomeu en motkandidat i mars. Victor Font. Hvis Font blir valgt, så er Koemans dager i Barcelona trolig talte. Font har mer tillit til, og har gått langt i å love at Xavi vil ta over managerstolen. Og det er slike løfter som ofte får en kandidat valgt i spansk fotball.

Vil virkelig Wijnaldum risikere å havne i en posisjon der manageren som hentet ham trolig ikke sitter lenger enn til mars. Ønsker han det?

Nå kan det jo være at Wijnaldum også spiller en fotball som Xavi vil sette pris på, men helt sikker kan ikke Wijnaldum være. Og hvorfor da ikke avvente hele situasjonen. Se hvem som blir valgt som president. Se om Xavi blir manager. Så kan Wijnaldum eventuelt skrive kontrakt nærmere sommeren. Da venter jo også en høyere sign on fee og høyere lønn.

Vanligvis vil en klubb selge før en spiller går ut kontraktstida. Men ikke alltid. Ikke hvis klubben anser at laget blir såpass mye bedre ved å beholde den aktuelle spilleren ett år til. For det kan føre til sportslig suksess, som igjen betyr penger i kassa. Mer penger enn en eventuell transfersum. Wijnaldum kan fort være en slik spiller.

Mye taler for at Wijnaldum blir i Liverpool ut 2020-2021-sesongen

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket