fbpx
seier champions league jubel henderson
Foto: Cosmin Iftode / Shutterstock.com

Transfermarkt: Liverpool har nå den mest verdifulle troppen i verden

Med kjøpene av Thiago og Jota har Liverpool plassert seg helt i toppen av estimert markedsverdi- indeksen til den tyske nettsiden Transfermarkt.

Transfermarkt oppdaterte nylig sin liste over antatt markedsverdi på spillerne i de ulike klubbene i verden. 987 millioner pund skal nå være den antatte verdien av Liverpools tropp.

Med kjøpet av Thiago og Jota så passerte Liverpool Manchester City, som tidligere hadde førsteplassen etter sine sommerkjøp.

Lista ser nå slik ut:

1. Liverpool £ 987 millioner
2. Manchester City £930
3. Barcelona £900
4. Chelsea £826
5. Real Madrid £789
6. Bayern München £754
7. Manchester United £719
8. PSG £706
9. Tottenham £697
10. Inter £671

Nedover på lista finner vi Arsenal på 13. med en estimert markedsverdi på troppen på 583 millioner pund. Everton ligger på 17. med 442 millioner pund.

Liverpool har brukt lite

Transfermarkt har beregnet tallene med hjelp av agenter, eksperter innen fotball og finans og ellers sitt store nettverk i fotball-Europa. Den tyskeide sida har opparbeidet seg relevans over mange års arbeid, og er i dag en av de mest benyttede fotballsidene når det kommer til transfere og estimert markedsverdi på spillere.

Det som gjør Liverpools plassering i toppen bemerkelsesverdig, er hvor lite penger klubben har brukt på nettopp transfermarkedet for å havne på toppen av lista.

Liverpool har brukt kun £18,5 millioner netto per år de siste fem sesongene, i følge Transfer League, en av Englands ledende sider for oversikt på transfermarkedet. Til sammenlikning har Manchester City brukt £101 millioner og Manchester United £76 millioner per år i samme tidsrom.

Nå er det knyttet noe usikkerhet til tallene, da alle tall fra klubbene ikke er kjente. Men det er mulig å beregne ganske nøyaktig likevel, på grunn av klubbenes regnskap, lekkasjer fra agenter, klubber og spillere osv. Derfor er det små variasjoner på beregningene gjort av ulike selskap og nettsteder.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket