fbpx
thiago
Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com
Nyhetene fra England har ført til fest på sosiale medier. Thiago er så godt som klar for Liverpool, meldes det. På tross av alle ryktene som har gått de siste ukene, så er kjøpet likevel noe overraskende. For det er ikke et klassisk Liverpool-kjøp.

I sommer vant Bayern München Champions League. Banens beste spiller het Thiago Alcantara. Thiago spilte i en dyp rolle på midtbanen, og dirigerte begivenhetene.

Men ryktene om at Thiago ønsket seg bort, begynte å svirre lenge før finalen i Lisboa. Han hadde visstnok tatt farvel med lagkameratene allerede. De tyske journalistene som startet ryktestormen, særlig Christian Falk, nevnte også Liverpool som en mulig destinasjon.

Da jeg hørte om dette, ble jeg umiddelbart skeptisk. Ikke fordi spilleren ikke er god nok. Jeg har hatt Thiago som en av mine favoritter i flere år. Men det var noe anti-Kloppsk over det hele. Det var så mange røde flagg.

  • Alder – Thiago er 29 år. Liverpool pleier ikke å kjøpe i denne aldersgruppa. Kun Klavan har vært eldre enn 26 år av alle kjøpene under Klopp. Når vi også vet at klubben snart må gjennom et kontrollert generasjonsskifte, så passet liksom ikke Thiago inn.
  • Skader – Thiago har knapt startet 50% av Bayern Münchens kamper de tre siste årene. Skadelista er lang. Dette er spillere Liverpool vanligvis ikke kjøper lenger.
  • Sterk midtbane – Liverpool har allerede en meget sterk midtbane. Sterke toveisspillere over hele fjøla. Og vi har mange av dem. Henderson, Fabinho, Wijnaldum, Ox, Keita og Milner. Legg gjerne på Jones også, som et framtidsemne. Tre av disse er i tillegg særdeles sterke i den posisjonen Thiago har spilt mest i, ankerrollen.
  • Stjernefaktor – Thiago er en stjerne. Altså, en virkelig superstjerne. En Sirius. Når har Liverpool sist kjøpt en stjerne av dette formatet? Liverpool kjøper ikke ferdigmat, vi kjøper ingredienser.

Med andre ord, jeg så ikke på en overgang som sannsynlig. Men så begynte man å tenke på situasjonen med Wijnaldum. Han har fortsatt ikke skrevet under. Vil vi se et mulig bytte? Wijnaldum ut – Thiago inn? Tanken er ikke fjern. Men samtidig likte jeg den ikke. Jeg er en sterk tilhenger av nederlenderen. Klopps mest benyttede midtbanespiller de siste årene. Det er en grunn til det.

Når engelske journalister nå skriver at Thiago kjøpes uansett om Wijnaldum forlater oss eller ikke, så stiger entusiasmen. Liverpools midtbane er ursterk før en eventuell signering av Thiago. Men med Thiago inn portene, så får Klopp enda et verktøy i redskapsboden sin.

Thiago spiller med stor risiko, men både ballkontrollen og kroppskontrollen hans er likevel så unik at han kan spille på det viset. Han har også et rykk med ballen som gjør at han ofte vender bort motspillere på midtbanen – og det er sjelden han blir fratatt ballen. Han er også svært pasningssikker.

Thiago kan med andre ord bidra med mer spill gjennom midtbanen. Det er en risiko i det selvsagt, men samtidig er det også enda en måte Liverpool kan åpne opp et forsvar på. Kontringer, dødballer, innlegg fra kant, langballer i bakrom. Lista med våpen i arsenalet begynner å bli lang nå.

Man må altså veie opp risiko med muligheter, og det er et regnskap som Klopp fort kan sette pris på. Med kjøpet av Keita har klubben tidligere signalisert at de liker denne typen kalkulert risiko.

Det må også være lov å ønske seg Tiago inn uten at man med det diskrediterer de som spiller på Liverpools midtbane fra før. Men man bør samtidig vise respekt. En overdreven og unison tro på hva Thiago vil tilføre, kan samtidig føles urettferdig for spillere som tross alt har vært med å gjøre Liverpool til et av verdens beste lag de siste årene.

Hvis Thiago signerer for Liverpool, så får vi en ny superstjerne i troppen. Da er det bare å håpe at stjerna faktisk skinner som Sirius, og ikke blir en supernova. For under 30 millioner pund er det uansett en risiko som er verdt å ta.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

2 Responses

Legg inn en kommentar

Shopping Basket