fbpx
var
Foto: Pool via REUTERS/Richard Heathcote

Strøtanker på glattisen – et uhøytidelig skråblikk på runde 1

Første runde i Premier League ble avsluttet i går. Noen fortjener en ekstra påskjønnelse. Men vi deler også ut en kaktus.

Gull: Mohammed Salah

For en spiller. Jeg er sterkt imot for store lønnsforskjeller, jeg er sosialdemokratisk oppdratt. Men det er faktisk greit at han tjener 335 millioner kroner mer enn meg. Helt innafor det. For en gudegave han er. Mannen har det meste. Teknikk, fart, kraft, vilje og utholdenhet. Overblikket hans er også bedre enn sitt rykte.

Det er aldri noe trøbbel med han heller. Jeg tror ikke vi får lese om Salah som snorter striper med kokain, drikker seg sanseløs på Mykonos eller kjører i 200 kilometer i timen på M62.

I går så jeg en video på youtube. Det var en video som viste alle involveringene til Salah mot Leeds. Normalt ligger slike videoer på mellom tre og fem minutter i spilletid. Denne videoen varte i nesten ni. Nå er selvsagt videoen fjernet fra plattformen. Youtube kan selvsagt ikke ha sånn porno liggende.

Sølv: Jon Moss med monitoren

Endelig ser det ut til at de har tatt til vettet på balløya også. Dommer Jon Moss løp ut til sidelinja og kikket på en kontroversiell episode på monitor i kampen mellom Palace og Southampton. Vel, det var Jon Moss. Han løp ikke, han gikk. Klart det, han lever etter prinsippet gå når jeg kan, løp når jeg må. Men uansett, han sjekket episoden der han ga Kyle Walker-Peters rødt kort for en takling på Crystal Palace sin Tyrick Mitchell på monitor. Kortet ble dratt tilbake, det fikk holde med gult. En potensiell ødeleggende dommeravgjørelse ble avverget.

Sånn skal det være.

I fjor var dommerne nærmest vaksinert mot å benytte seg av hjelpemiddelet. De trodde det skulle ta så lang tid. Eller at selvaktelsen deres skulle få seg en alvorlig knekk.

Derfor var episoden på lørdag en gledelig utvikling. Nå gjelder det bare å skrote den tullete clear and obvious-forskriften også, så er vi virkelig på gang. En avgjørelse som er seksti prosent gal er likevel i sitt vesen gal. Dommerne må snart fokusere mindre på hvem som har rett, og mer på hva som er rett. Bruk monitor mer. VAR har kommet for å bli. Og så mye tid vil det ikke ta. Det er ikke snakk om så mange store avgjørelser i løpet av 90 minutter.

Bronse: Tariq Lamptey

Alle snakket om Timo Werner og Kai Havertz før Brighton-Chelsea i går. Kjøpt for 110 millioner pund. Men det var en annen som fanget min oppmerksomhet. Høyrebacken til Brighton. Han ble kjøpt av nettopp Chelsea i fjor for 3 millioner pund. Det virker som en god deal det.

Jeg aner ikke hva toppfarta hans ble målt til i går. Men den kan ikke ha vært langt bak Usain Bolt med tøfler og ransel. Lamptey var kvikk og driftig. Assist fikk han også. Det må ha vært en søt revansje etter at Chelsea ikke hadde noe særlig tro på ham. Men han måtte også se at spilleren Chelsea ser ut til å satse på i samme posisjon, smalt inn rundens mål.

Nedrykk: Frank Lampard

Ok, Frank, vi vet alle at du stemmer Tory. Men trenger du å være så åpen om det. Du vet du har lov til å si at du ikke ønsker å kommentere en annen managers angrep på klubben din. Du ikke svare.

Og nei, Frank, økonomien i Liverpool og Chelsea kan ikke sammenliknes. Vel, de kan jo sammenliknes, men det er en sammenlikning som ikke går i din favør, Frank. Klubben din skylder nå Roman 44 000 tusen yachter, målt i Saint Tropez-valuta.

Nei, neste gang sier du bare “next question” når en reporter forsøker å få deg ut på glattisen. En lukket munn fanger ingen fluer.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket