fbpx
Foto: Peter Powell, Pool via AP/NTB

Spillerbørsen mot Lincoln: Midtbanen var best

Liverpool stilte med både ungdommer, vikarer og en bauta som kaptein.

Det ble rene Jordal Amfi-stemning i Lincoln denne kvelden. Ni mål er ikke hverdagskost. Liverpool var helt urørlige i første omgang og ledet fortjent 4-0. Hjemmelaget var et sørgelig skue. I andre omgang kom hjemmelaget mer med, og det endte til slutt 7-2 til Liverpool.

Men det skurret en del likevel. Særlig var det frynsete defensivt i andre omgang, og offensivt var det flere som har prestert bedre tidligere. Heldigvis fikk vi se en midtbane som var påskrudd og god.

Ellers fikk vi se to debutanter. Rhys Williams i midtforsvaret og Diogo Jota på venstrekant. Dessuten var det første gang på ni måneder at vi fikk se Shaqiri fra start. På tross av en heftig sovesveis, var det et hyggelig gjensyn.

Adrian – 6,5
Han redder laget flere ganger med våkent keeperspill. Men utover i andre omgang ble spillet svakere. Bommer fullstendig i feltarbeidet på 2-6-scoringa, og bokser rett til farlig spiller helt på slutten på et relativt ufarlig skudd.

Neco Williams – 4,5
Vil mye, Williams, men får det ikke helt til. Det blir lite ut av hans offensive forseringer, og han klarer heller ikke å utnytte de gode langpasningene han fikk i første omgang. Men han kommer ofte på de riktige løpene i de rette rommene. Det er bra. Sliter litt defensivt gjennom hele kampen. Posisjonerer seg galt en rekke ganger. Går seg også inn i trøbbel på 1-5-målet.

Rhys Williams – 5,5
Blir passet på av van Dijk i første omgang. Klarer seg bra da. Men han sliter mer når Lincoln satser mer i andre. Han får pluss for enkelte gode brudd, pasninger og oppmerksomhet på å ligge på linje. Men han blir ballwatching til tider. Mister angrepsspilleren for ofte da. I tillegg selger han seg flere ganger på de siste 45 minuttene. Særlig i forkant av 1-5-målet.

Van Dijk – 6,5
Det er ikke lett å sette karakter på en spiller som er så lite med i oppgjøret som van Dijk var i dag. Lincoln skydde unna ham hver gang. Men han styrer linja bra, og slår et par flotte langpasninger. Har full kontroll, og mye av Liverpools dominans og ikke minst trygghet forsvant litt med han.

Tsimikas – 6
En absolutt godkjent debut av grekeren. Han klarer seg bedre offensivt enn defensivt i dag. Er passiv på begge scoringene mot. Må ta for seg i begge situasjonene. Men framover var det som sagt bedre. Kombinerer fint flere ganger, og enkelte av innleggene var det klasse over.

Jones – 7
Han spiller en veldig god første omgang. Scorer to flotte mål, særlig den andre var en perle. Driver bra med ballen og har en slepen teknikk. Viser også overblikk. I tillegg presser han også bra for å vinne igjen ballen. Men han slukner litt i andre omgang. Er langt fra like dominant da. Spilte til åtte på børsen i første, men bare seks i andre.

Grujic – 7
En god kamp av serberen. Mange fine pasninger, både til kantene og gjennom linjene. Har et herlig driv med ballen, og ballkontrollen er god. Spiller med ro. Blir litt enkel i duellspillet av og til. Klarer ikke å beskytte forvaret bra nok i andre omgang.

Shaqiri 7,5
Han starter kampen med noen enkle pasningsfeil. Men så setter han et frispark i krysset, og det gir sveitseren selvtillit. Han spiller i en litt uvant indreløperrolle, og selv om han av og til posisjonerer seg noe galt i forhold til presshøyde, så klarer han seg bra. I andre omgang strør han flere lekre pasninger. Blir noe sliten utover i omgangen, og blir byttet ut med kvarteret igjen.

Elliott – 6
Jobber og sliter, men blir ofte litt for utålmodig. Han ble spilt av et par-tre ganger da han ruser ukontrollert i press. Har et par nydelige flikker til Williams i første omgang. I tillegg noterer han seg for to assister. Men det var vel mer takket være avslutterne. Han kunne også ha scoret selv i starten av andre omgang, men får ballen litt for langt foran seg. Godkjent kamp, men heller ikke mer.

Minamino – 7
Blir litt lett av og til. Både med ball og i press. Men japaneren er aktiv i hele kampen. Han stopper aldri å løpe, og han prøver å kombinere med de rundt seg. Scorer to mål, det første på en herlig avslutning. God kamp.

Origi – 5
Det var tydelig at Origi var den med minst Klopp-gen i seg i dag. Bommer en del i presset, kommer ofte litt for sent. Klarer også sjelden å kombinere med de rundt seg. Men kom til sin rett de gangene Liverpool kunne kjøre overganger. Origi trivdes i de store rommene som da åpnet seg. Får sin scoring mot slutten. Har også en fin assist.

Fabinho – 5
Er svak på begge målene mot, og slår også en stygg feilpasning. Men ellers klarer han seg bra. Viser fortsatt styrke i en mot en-situasjoner, og bryter når han må.

Jota – 6
Sleit litt med å involvere seg. Finne sin rolle. Men han hadde noen småfikse kombinasjoner med Tsimikas og Minamino. Presser også bra.

Keita
Kommer inn det siste kvarteret, spiller på det jevne. Noen fine pasninger, noen gode gjenvinninger. Ellers greit.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket