fbpx
mane
Foto: Pool via REUTERS/Jason Cairnduff/NTB

Spillerbørsen: Mané og Dijk var best mot Arsenal

Da var det slutt på Arsenals seiersrekke. Den stoppet på ni. Liverpool var dominante i alle spillets faser, men kunne blitt straffet for risikabel bakre linje med lite press på ballfører i andre omgang.

Thiago rakk ikke kampen. Men det gjorde Alisson. Derfor ble det ingen overraskelser da laget ble annonsert en time før kampstart. Ryktene om at Alisson ville rekke kampen hadde allerede svirret på nettet noen timer.

Mikel Arteta valgte å sette inn David Luiz i stedet for ferske Gabriel Magalhaes. Det for å blant annet utnytte langpasningsfoten til Luiz. Men det hjalp ikke. Liverpool vant fortjent 3-1.

Alisson – 7,5
Han er påpasselig ute tre ganger i andre omgang, og stopper Lacazette fra å utlikne til 2-2. Ellers har han en rolig førsteomgang. Det er godt å kunne stole på en keeper som gjør jobben de få gangene det er behov for ham.

Alexander-Arnold – 8
Har en glimrende førsteomgang. Sterk i gjenvinningsspillet, slår gode crossere, og er også uheldig på en suser som går i tverrliggeren. Men han får endelig en ny assist. Han plasserer seg fornuftig mot Aubameyang, men ryker på posisjonering da Arsenal får sin store sjanse i andre omgang. Må holde linja. Er generelt ikke like heit i de siste 45.

Gomez – 7
Klarer seg bra. Klarer å bryte en del, men bommer også litt. Sliter fortsatt litt med timing på å sette linja, men klar bedring fra sist. Kan gjerne ta med seg ballen flere ganger.

Dijk – 8,5
Dominerer kampen gjennom. Slår sju-åtte langpasninger på lissa til blant annet Salah og Arnold, og klarer dermed å sideforskyve Arsenal-spillerne. Vinner også en rekke dueller og er trygg. Men han ligger for dypt i forkant av 0-1-scoringa. Der må mellomrommet stenges.

Robertson – 7
Litt slurv i pasningsspillet og på innleggene. Men han er aktiv og villig i 90 minutter. Scorer etter innlegg fra motsatt back – klassisk Liverpool. Misser stygt på 0-1.

Keita – 7
God i gjenvinningsspillet og presser bra. Skaper flere sjanser på det. Men han blir løpt opp noen ganger med ball, bør spille fra seg tidligere. Balanserer mer i andre omgang, og går litt tom. Byttes ut etter 78 minutter.

Fabinho – 8
Dominerer på midten. Klarer å bryte og takle en rekke ganger. Plasserer seg bra. Mister litt trykket i gjenvinninga av og til. Kan være raskere opp i press på Arsenals sjanser i andre omgang. Men veldig god kamp av Fabinho. Fornuftig med ball.

Wijnaldum – 7,5
Balanserer og presser som hentet ut av læreboka i store deler av første omgang. Men kan gjøre enda mer ut av et par muligheter. Er ikke like aktiv i andre, før det siste kvarteret. Da henter han fram nye krefter og tvinger Arsenal til å slå langt.

Salah – 8
Jobber gjennom hele kampen. Presser Luiz og Tierney til feilpasninger. Står for kampens pasning da han setter opp Jota mot slutten. Er også glimrende før Manés utlikning og viktig i forkant på 2-1-målet. Salah er i form. Enkelte feilpasninger trekker litt ned.

Firmino – 7,5
Kombinerer bra i flere angrep, setter blant annet opp Salah før 1-1-målet, men blir også litt borte i noen faser. Vi har sett han presse enda råere, men fremdeles vinner han baller. Litt ujevn.

Mané – 8,5
Spiller en glimrende kamp. Aktiv i presset, villig på løpene, kombinerer bra, viser pondus i duellspillet. Er påpasselig frampå og utlikner raskt ledelsen til Arsenal. Veldig nær 9.

Jota
Kommer inn og får 15 minutter. Er frisk og aktiv. Posisjonerer seg bra og kommer derfor i fine scoringssituasjoner. Treffer på den ene av dem. Herlig å debutere på Anfield med scoring. Presser også bra. Flott innhopp.

Milner
Kommer inn sammen med Jota og rekker ikke å markere seg like mye som portugiseren. Men han gjør jobben begge veier, og er med å styre kampen inn til seier.

Minamino
Får tre minutter og rekker ikke å involvere seg.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket