fbpx
Foto: Pool via REUTERS/Matt Dunham/NTB

Spillerbørs: Tålmodig på Stamford Bridge. Flere spillere hevet seg.

Det ble til slutt en relativt kontrollert seier i London, men det kunne endt annerledes.

Det ble en vanskelig inngang til kampen for Liverpool. To skader rett i forkant av oppgjøret gjorde det alt annet enn enkelt for Klopp. Han pustet tungt og tappert i intervjuet før kamp. Chelsea hadde også spillere skadet, men Lampard var jo klar over disse i god tid på forhånd.

Liverpool stilte med Fabinho i midtforsvaret, og Henderson som anker. Ved kapteinens side spilte Keita og Wijnaldum. Ikke uventet.

Thiago startet på benken.

Lampard startet med to av sine nyervervelser, Havertz og Werner.

Etter en forsiktig førsteomgang, der ingen av lagene våget nok, endret det meste seg da danske Andreas Christensen ble utvist mot slutten av første omgang. Liverpool avgjorde så i starten av andre omgang, og rasjonerte med kreftene mot slutten.

Spillerne som virket kamprustne i forrige kamp, hevet seg i dag. Skaden på Henderson bekymrer.

Alisson7,5
Er i aksjon to ganger, og er svært god i begge situasjonene. Carragher stilte spørsmål ved brasilianerens form før kampen. Alisson svarte med strafferedning. I tillegg reddet han mesterlig en lav markkryper mot slutten av andre omgang. Ellers var det en kjølig aften.

Alexander-Arnold – 7
Klar formstigning. Tversoverpasningene satt bedre, løpene likeså. Men ennå er det litt fram. Har truffet enda bedre på innleggene sine tidligere. Klarer seg ganske bra defensivt mot Werner.

Fabinho – 7,5
Mange var engstelige for at Fabinho ville slite mot Werner. Men Fabinho hadde stort sett kontroll han. Agerte rutinert i flere situasjoner. Holder inne takling av og til, bryter av og til. God i valgene. Litt minus for langpasningsforsøkene i første omgang. Og han klarte ikke alltid å styre Werner rett vei. Men absolutt godkjent.

van Dijk – 6,5
Stort sett kontroll. Klarer å styre linja bedre i dag. Lå høyere enn mot Leeds. Bommet trolig litt på offsidefella da Chelsea spilte igjennom i andre. Som mot Leeds var det makkeren som måtte mest i ilden.

Robertson – 6,5
Like dynamisk og villig som i første kamp. Men han var bedre defensivt enn offensivt i dag. Bommer på en del framspill og enkle pasninger. Bommer også litt i posisjonering i overgangsspillet. Men han er trygg bakover, og sikrer fint i et par situasjoner.

Keita – 6
Klarer seg greit, men heller ikke mer. Men arbeidsforholdene er vanskelige i dag. Midtbanetrioen til Chelsea er en av ligaens beste. De flytter beina fort, og Keitas styrker kommer ikke helt til sin rett. Så for Keita sin del handlet det mye om å ligge i rette posisjoner defensivt, og spille fornuftig med ball offensivt. Det klarer han. Blir byttet ut etter timen spilt.

Henderson – 7,5
Var midtbanens kreative kraft i første omgang. Han tok tak i kampen og dirigerte den med tyngde i de første 45. Han var også bedre defensivt og timet aksjonene sine mer presist enn sist. Det var også mindre mellomrom å kontrollere i dag. Har tre nydelige gjennombruddspasninger. Den ene blir det rødt kort ut av. Vi får håpe at skaden ikke er alvorlig. For skade må vel være den eneste grunnen til at han ble byttet ut?

Wijnaldum – 6,5
Samme som Keita. Her handlet det mer om å stå i kampen mot Kanté og Kovacic. Hindre motspill. Det klarte han bra. Han var også trygg med ball. Utenom det var han usynlig i første omgang. Men han leverte mer i andre, da betingelsene ble bedre. Kommer på flere løp inn i boksen da, og er god i press-spillet.

Salah – 8,5
Fortsetter å imponere. Får en kjempesjanse til å score mot slutten. Men utenom det var det som tilrettelegger han briljerte i dag. Satt opp sine medspillere flere ganger, ofte med delikat vektede pasninger. Jobber også defensivt, og er med å hindre at Chelsea fikk spille seg lett ut.

Firmino – 6,5
Er ikke helt i slag i dag heller. Noe mer dempet enn normalt. Han kan gå mer distinkt på mål i første omgang. To ganger har han muligheten til å styrte fram på Salahs pasninger, men holder igjen begge gangene. Han jobber likevel bra, og setter presset flott i andre omgang. Har også en nydelig chip og målgivende på 1-0-scoringa.

Mané – 8,5
Var Liverpools beste sammen med vingkollegaen sin i dag. Han startet derimot middels. Upresis i pasningsspillet, noe uklar i løpene. Men så hevet han seg, kraftig. Først så skaffer han Liverpool den nødvendige fordelen da Christensen må løpe han ned etter 44 minutter. I andre omgang scorer han i tillegg to mål. Den første etter kampens nydeligste angrep. Jobber bra defensivt hele veien.

Thiago – 7,5
Han spiller med mer risiko enn hva vi er vant med sentralt i banen. Men ofte gir det ambisiøse spillet en belønning. Noen av pasningene og ballmedtakene er rene kunstverk. Men han bommer også en del. Både defensivt og offensivt. Er riktignok uheldig da Chelsea fikk straffe. Ellers dirigerer han spillet i andre omgang. Perfekt med gode arbeidsbetingelser i sin første opptreden i rødt. Slår 75 vellykkede pasninger. Det er mer enn noen andre som har spilt i 45 minutter i Premier League siden man begynte å måle slikt. Så Thiago ville involvere seg fra start.

Milner – 7
Gjør fornuftige valg når han kommer inn. Setter opp Robertson og Mané i flere situasjoner, og er god i posisjonsspillet defensivt. Litt minus for et par episoder. Noe tung i ballmottaket inni feltet i en situasjon mot slutten, og noe uklar på offsidefella på en av Chelsea få visitter.

Minamino
Rekker ikke å markere seg.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket