fbpx
dijk
Foto: Pool via REUTERS/Paul Ellis

Spillerbørs: Premier League er tilbake – det er også The Mentality Monsters

Premier League starten var et jordskjelv av en fotballkamp. Leeds svarte tre ganger, men ikke den fjerde. En spiller skilte seg ut.

Da jeg våknet i dag, så kjente jeg at jeg ikke var helt klar for serieåpninga. Var på en måte ikke i kampmodus. Men det tok ikke lang tid før spenninga var tilbake i kroppen. Det tok nøyaktig tre minutter. Salah var et fyrverkeri i åpningsminuttene og ga meg godfølelsen tilbake fra straffemerket.

Etter en heseblesende og jevn førsteomgang, tok Liverpool over i andre omgang. Mot slutten klarte vi endelig å utnytte overtaket og avgjorde tre minutter før slutt.

Men det var mye rust i laget. Altfor store avstander mellom leddene i første omgang. En del dårlige valg offensivt.

Flere av spillerne har et stykke igjen til kampform. Vi scorer ingen mål i åpent spill. På tross av at Leeds var åpne som en låvedør. Det er for svakt.

Men til slutt så endte det altså godt. Det gjør som regel det.

Alisson – 7
Det var en merkelig kamp for Alisson. Han slipper inn tre scoringer på tre avslutninger på mål. Han var sjanseløs på alle tre. Utenom det var Alisson lite i aksjon. Men han opptrer fornuftig i feltarbeidet de gangene det var behov for det, og har en flott inngripen på Bamfords store sjanse i første omgang.

Alexander-Arnold – 5,5
Langt unna kampform. Han er svak på det første baklengsmålet. Både i posisjonering og når han først blir utfordret av Harrison. Først så plasserer han seg for dypt, det opphevet offsidefelle. Så klarer han ikke å styre den City-eide Harrison rett vei. Opptrer også merkelig på målet som Leeds fikk annullert for offside. Nikker nesten uprovosert i eget mål. Framover så var han mer upresis enn vanlig. Er heller ikke like aktiv. Spiller seg noe opp.

Gomez – 6,5
Roter med linja flere ganger i første omgang. Han faller for dypt når ballen er på motsatt side og Dijk styrer linja. Må tørre å sette angripere i offside. Han feilberegner bruddet sitt på 2-2-scoringa, og må ta noe av målet på sin kappe. Men han var dyktig på å drive med ball forbi Leeds sitt første pressledd. Skapte mange situasjoner på det. Hever seg defensivt i andre omgang, og er også flink til å bryte foran spiss. Best av de fire bak.

Van Dijk – 6
Må ta hovedansvar på 2-2-målet, og er også feilplassert på 3-3-utlikninga. Er også uryddig i samarbeidet med Alisson et par ganger, og han trivdes generelt dårlig med mange bevegelser rundt seg. På den annen side så scorer han et nydelig dødballmål, og ble trolig feilaktig fratatt sitt andre senere i kampen.

Robertson – 6,5
Ikke like god som mot Arsenal. Noe mer uryddig, ikke like presis. Han og Mané klikket heller ikke like bra som for to uker siden.

Keita – 6,5
Skaper en del i starten av kampen. Klarer å frigjøre seg med ball og passere ledd. Har også noen flotte pasninger. Han er den på midtbanen som har størst kreativt ansvar, og leverer tålelig bra på det området. Men alt sitter ikke. Det er ujevnt. Defensivt er det også variabelt. Treffer i presset av og til, og er med å skape brudd. Men går noe tom og blir ofret for Fabinho da timen var spilt.

Henderson – 6
I likhet med Arnold har kapteinen gått glipp av pre season. Det var tydelig. Han startet svakt. Langsom i presset, uoppmerksom på spillere i mellomrommet og klarer hverken å bryte eller dekke rom godt nok. Kommer seg absolutt utover i kampen. Han er god de siste 25 minuttene. Tar mer ansvar da, finner rytmen mer. Blir byttet ut etter en time han også.

Wijnaldum – 6,5
Bør score minst ett mål i dag. Men han brenner begge sjansene sine. Ellers er han bindeleddet i spillet fra forsvar til angrep. Det spillet gjør han som alltid bra. Mister ikke ball. Men han mangler litt tempo i dag. Kan forsere inn i åpne rom oftere, men gjør det ikke. Sliter med alle Leeds-spillerne i mellomrommet i første omgang. Men han er med å ta over kampen i andre omgang. Må også krediteres for flott sperretrekk på cornermålet. Absolutt godkjent.

Salah – 9
Banens gigant. Klart bedre enn både medspillere og motspillere. Han scorer tre mål. Men i tillegg virket han skarp i bevegelsene og touchen sitter bedre enn i pre season. Liverpools klart mest dynamiske spiller. Store spillere løfter seg ofte når det blir alvor. Det så vi bevis for i dag. Origi twitret i dag tidlig at man burde ha Salah på Fantasy-laget. Godt tips, Divock, godt tips.

Firmino – 6,5
Har fortsatt en del å gå på. Han tar noen feilvalg når han havner i scoringsposisjon, og han må score da han blir frispilt av Mané etter 86 minutter. Han mister også ballen i farlig sone i andre omgang. Heldigvis klarte ikke Leeds å utnytte feilen. Ellers har han noen riktig fine frispillinger også. Noen av de tekniske detaljene er klasse.

Mané – 6
Slurver en del i dag. Særlig med ball, men også i valgene. I likhet med Firmino mister han også ball i farlig sone i andre omgang, men heller ikke denne gang klarte Leeds å utnytte det. På den annen side så er Mané et aktivum, særlig i andre omgang. Har flere frigjørende løp og pasninger da. Selv klarer han ikke å utnytte sine egne muligheter.

Fabinho – 7
Viser mer pondus på midten. Tar mer plass. Er flink i gjenvinningsspillet. Det er også Fabinho som skaffer oss det avgjørende straffesparket. Men han er passiv og uoppmerksom på 3-3-scoringa. Må følge løpet fra midten inn i straffefeltet ved den anledning.

Jones – 6,5
Kommer overraskende inn på 3-2. At Klopp velger Jones i stedet for Milner da Henderson byttes ut, kan være et signal. Får dessverre en dårlig start. Er passiv to ganger i forkant av Leeds sin siste utlikning. Men heldigvis lar han seg ikke affisere. Bidrar med flere gode løp med ball, og samhandler fint med Salah, Firmino og Mané.

Matip
Rekker ikke å sette sitt preg på kampen. Lager et litt unødvendig frispark.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket