fbpx
Foto: Jason Cairnduff/Pool via AP/NTB

Spilleranalyse: Trent best i første, Mané var elektrisk i andre

Det var en typisk Liverpool-kamp vi fikk se. Intenst press, høy bakre firer og balldominans. Et par spillere utmerket seg i analysen.

For nye lesere gjentar vi hva en spilleranalyse er. Der spillerbørsen er satt rett etter kamp, så er spilleranalysen laget etter en grundig vurdering av spillerne, som regel dagen derpå.

Metoden er som følger. Vi studerer kampen på video. Vi starter og stopper hele tiden. Flere situasjoner blir sett flere ganger ved behov. Alle spillernes aksjoner blir vurdert på en skala fra minus 5 til pluss 5. Hver aksjon. Med og uten ball. Offensivt og defensivt. Vi vurderer kvaliteten på hver aksjon.

Ikke sjelden så korrigerer spilleranalysene de umiddelbare karakterene satt på spillere rett etter kamp. Det gjorde det denne gangen også. Særlig er det to spillere som burde ha fått litt bedre karakter i går, Keita og Gomez. Men også Mané burde fått mer kreditt.

Her er de viktigste poengene i analysen:

  • Trent Alexander-Arnold spilte en ekstremt god førsteomgang. Han hadde så mange gode innlegg og progressive pasninger (pasninger som slås gjennom ledd) at vi måtte spisse analyse-blyanten.
  • Joe Gomez og Naby Keita hadde en bedre kamp enn førsteinntrykket mitt.
  • Ingen angrepsspillere i Premier League har flere press på ballfører enn Firmino (46) og Salah (44) etter runde 3. Videre, ingen midtbanespillere i Premier League har flere press på ballfører enn Keita (31) og Wijnaldum (27). I går hang også Mané og etter hvert Jota seg på. Arsenal ble presset i fillebiter.
  • De tre beste enkeltinvolveringene i kampen, de med høyest plussvurdering, var Salahs forspill til Jotas kjempesjanse i andreomgang, Jotas scoring (bryster kontrollert ned og tar ballen på volley) og Alissons redning på Lacazette sin store sjanse.
  • Mané var fullstendig ustoppelig i andre omgang. Han hadde da 8 enkeltaksjoner som ble vurdert til mer enn +1. Det er svært høyt. Burde fått 9 på børsen.
  • Langpasningene til Dijk i førsteomgang var høy klasse. De gjorde det vanskelig for Arsenal å ligge så høyt som ønskelig.
  • Alisson fikk 14 poeng, det er meget bra til å være keeper på et lag som nesten ikke slipper til sjanser.
  • Jota spilte under 15 minutter, men han rakk definitivt å markere seg. Hadde 11 aksjoner som fikk plussvurdering. Totalt i kampen hadde Liverpool 391 aksjoner med plussvurdering. 11 aksjoner på 15 minutter er derfor klart mer enn gjennomsnittet.
  • I forrige kamp endte lagets totalsum opp på 321. I går endte det på 370.

Her følger en oversikt over hvordan spillerne gjorde det. Først er det angitt plusspoeng – så minuspoeng = deretter totalpoeng:

Alisson: 17-3=14
Arnold: 55-19=36
Gomez: 42-10=32
Dijk: 43-8=35
Robertson: 35-13=22
Keita: 41-10=31
Fabinho: 39-8=31
Wijnaldum: 40-7=33
Salah: 49-12=37
Firmino: 41-9=32
Mané: 54-7=47
Jota: 15-3=12
Milner: 6-0=6
Minamino: 2-0=2

Det gir oss følgende fem med flest totalpoeng (altså ikke korrigert for antall minutter):

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket