fbpx
wijnaldum
Foto: Pool via REUTERS/Matt Dunham/NTB

Spilleranalyse: Liverpool styrte kampen fra defensiv midtbane – i begge omganger

Liverpools bakerste menn fikk lite å gjøre etter hvert på Stamford Bridge. Men når de måtte i ilden, var de gode. Ellers var kampen preget av ypperlig press-spill fra Liverpool og to ankre som begge hadde taktstokken i handa.

Dette er en spilleranalyse. Der spillerbørsen er karakterer satt direkte etter kamp, er en spilleranalyse et tålmodig dypdykk.

Metoden er som følger. Vi studerer kampen på video. Vi starter og stopper hele tiden. Flere situasjoner blir sett flere ganger ved behov. Alle spillernes aksjoner blir vurdert på en skala fra minus 5 til pluss 5. Hver aksjon. Med og uten ball. Offensivt og defensivt. Vi vurderer kvaliteten på hver aksjon. Et mål kan være en fantastisk prestasjon, men det kan også bare være en helt ok prestasjon, ikke noe mer.

Det var en spennende analyse å lage denne gangen. Hvor god var egentlig Thiago? Var første omgang så forsiktig som jeg tenkte da jeg så kampen live? Hvorfor klarte vi å dominere Chelsea? Var Fabinho vanvittig god i går, eller var det mer de usikre forventningene som førte til et litt kunstig høyt førsteinntrykk?

Her er våre hovedfunn:

  • De defensive midtbanespillerne hadde flest positive aksjoner, per 90 minutter. Henderson hadde 25 aksjoner som fikk plussvurdering, mens Thiago hadde elleville 34 positive aksjoner. Det er mye, selv om Chelsea hadde en utvist.
  • Thiago treffer på mange langpasninger, gjør seg alltid spillbar. Men spiller med risiko, noe som kunne ført til scoring mot. Straffesituasjonen var bare én aksjon som var risikabel.
  • Dijk og Fabinho ble nesten arbeidsledige i løpet av kampen, og har derfor ganske få aksjoner totalt sett.
  • Fabinho var glimrende en mot en mot Werner. Han var også flink til å både bryte og holde linja når det var behov for det. Men er noe ute av posisjon av og til likevel. Bommer også på en del langpasninger i første omgang. Halvparten av dem burde heller ikke vært slått.
  • Wijnaldum var klart bedre da jeg så kampen for annen gang enn jeg vurderte live. Han har veldig mange positive aksjoner med 1 i plussverdi. Så mange press-aksjoner. Så mange korrekte posisjoneringer som hindret Chelsea til å spille angrepsfotball. Så mange riktige offensive løp som åpner opp for både seg selv og andre. Spesielt i andre omgang.
  • Trent Alexander-Arnold var en annen spiller som var bedre enn først antatt. Veldig involvert i vårt offensive spill.
  • Alisson har ingen minus-aksjoner, og 2 aksjoner som fikk plussverdi på 4 og 5.
  • Mané hadde to plussaksjoner på 4. Begge scoringene er mesterlige.
  • Salah og Thiago hadde flest plussmarkeringer over 2 i verdi. Salah hadde fem key passes i løpet av kampen. Det er høyt.
  • Midtbanespillerne til Liverpool hadde svært få minusmarkeringer. De spiller svært trygt, taper nesten aldri ball. Thiago har flest minusaksjoner, men her snakker vi risk and gain – Thiago er så skapende fordi han tar risiko.

Liverpools øverste seks spillere, og legg gjerne til Arnold og Robertson også, gjorde arbeidsforholdene enkle for Alisson og midtstopperne. I tillegg til det røde kortet selvsagt. Presset fra de to øverste lagdelene var glimrende.

Men her skal også Fabinho og van Dijk ha ros. For det første satte de linja høyere enn vi har sett i flere av de siste kampene. Det gjorde at Chelsea fikk det vanskeligere å spille seg ut. For det andre var Fabinho, Dijk og Alisson dyktige når de måtte.

Her følger en oversikt over hvordan spillerne gjorde det. Først er det angitt plusspoeng – så minuspoeng = deretter totalpoeng:

Alisson: 15-0=15
Alexander-Arnold: 42-8=34
Fabinho: 39-12=27
Dijk: 25-9=14
Robertson: 38-18=20
Keita: 25-11=14
Henderson: 31-9=22
Wijnaldum: 42-11=31
Salah: 49-10=39
Firmino: 34-11=23
Mané: 45-8=37
Thiago: 45-17=28
Milner: 15-2=13
Minamino: 4-0=4

Det gir oss følgende fem med flest totalpoeng (altså ikke korrigert for antall minutter):

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket