fbpx
klopp salah
Foto: Pool via REUTERS/Shaun Botterill

Spilleranalyse: Flere spillere var bedre enn førsteinntrykket

Det var en heseblesende kamp på Anfield i går. Det var definitivt lettere å angripe enn å forsvare.

Vi så to lag som begge la mange spillere høyt i banen. Begge lagene sprintet og utfordret mer enn normalt. Men begge lagene sleit også med å komprimere lagdelene defensivt. Avstandene ble for store. Distansen mellom Liverpools angrepsledd og forsvarsledd var ofte nesten en hel banehalvdel. Leeds var ikke stort bedre. Det gjorde det som sagt mye enklere å angripe enn å forsvare.

Store rom er angripernes drøm, men forsvarernes mareritt.

Dette er en spilleranalyse. Der spillerbørsen er karakterer satt direkte etter kamp, er en spilleranalyse et tålmodig dypdykk.

Metoden er som følger. Vi studerer kampen på video. Vi starter og stopper hele tiden. Flere situasjoner blir sett flere ganger ved behov. Alle spillernes aksjoner blir vurdert på en skala fra minus 5 til pluss 5. Hver aksjon. Med og uten ball. Offensivt og defensivt. Vi vurderer kvaliteten på hver aksjon. Et mål kan være en fantastisk prestasjon, men det kan også bare være en helt ok prestasjon, ikke noe mer.

Det er lenge siden vi har brukt så lang tid på å analysere en Liverpool-kamp. Særlig i første omgang var det mye å notere. Det var en svært hendelsesrik kamp. End to end-stuff som engelskmennene sier.

Her er våre hovedfunn:

  • Van Dijk scorer ett og burde fått ett til. Han gjør også en stor tabbe (minus 4-aksjon). Men utenom det var han nesten ikke med i oppgjøret. Leeds klarte å holde han ute av kampen. Normalt har Dijk 86 pasninger per 90 minutter. I går hadde han 34.
  • Gomez var derimot svært aktiv. Mange gode langpasninger og flotte driv med ballen inn i åpne rom. Men han var også for utålmodig, reagerer for ofte på førstebevegelse. Beveger seg derfor ut av forsvarslinja for ofte, både foran og bak linja. Det gjør det vanskeligere for de andre tre.
  • Begge backene lå også for dypt til tider, dypere enn midtstopperne. Det må de ikke. Første baklengsmålet kom som et resultat av det.
  • Fronttrioen var ekstremt aktive i første omgang. Mange bevegelser over store flater. Firmino var meget god i kombinasjonspillet.
  • Firmino, Wijnaldum, Keita og Mané var bedre enn jeg følte og tenkte under kampen.
  • Salah er likevel spilleren med klart flest pluss-noteringer, 41 totalt. Det er meget høyt.
  • Salah har også den høyeste enkeltnoteringa. Hans andre mål fikk en plussverdi på 5. Mané sin måte å komme seg ut av en vanskelig situasjon på i første omgang ble vurdert til pluss 4.
  • Robertson og Arnold slo meget gode dødballer.
  • Både Jones og Fabinho fikk en vanskelig start, men begge bidro til at vi fikk fornyet kraft de siste 25 minuttene. Jones hadde hele ti aksjoner som fikk en plussverdi.
  • Liverpools beste periode var etter Leeds sin siste scoring. Da tok vi over, blant annet fordi forsvarsrekka flyttet seg mye høyere. Da så vi et Liverpool vi kjente godt igjen fra i fjor. Leeds fikk problemer med å komme seg konstruktivt ut av forsvar.

Det endte til slutt godt. Viktige spillere fikk også sine første minutter på lang tid. De kommer sterkere tilbake.

Her følger en oversikt over hvordan spillerne gjorde det. Først er det angitt plusspoeng – så minuspoeng = deretter totalpoeng:

Alisson: 9-1=8
Alexander-Arnold: 16-16=0
Gomez: 34-13=21
Dijk: 23-17=6
Robertson: 27-12=15
Keita: 28-10=18
Henderson: 29-22=7
Wijnaldum: 31-14=17
Salah: 54-11=43
Firmino: 39-15=24
Mané: 34-12=22
Fabinho: 9-4=5
Jones: 11-5=6

De fem beste ser da sånn ut:


LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket