fbpx
Foto: Shaun Botterill, Pool via AP
Sommeren 2017 ankommer Mo Salah Anfield. Ett år senere hadde han scoret 32 mål og slått 11 målgivende pasninger på 36 kamper i Premier League. Det er ikke lett å følge opp slike tall.

For de som var engstelig for at styrken til Mo Salah lå i hans fagre lokker, så ble de beroliget i går. Salah er ingen Samson.

Samson – en av de mytiske legendene i Det Gamle Testamentet. Hvis kraft og overnaturlige styrke på magisk og bibelsk vis fulgte med hans hår. Men der Samson mistet all sin styrke da Dalila forrådte han og klippet av han alt håret mens han sov, så var det ingen overnaturlig styrke i Salah sine krøller. Etter en ussel pre season, så var Salah tilbake på et skyhøyt nivå i går. Det var beroligende, men det var heller ikke overraskende.

For på tross av å ikke komme med på Årets lag i PFA sin kåring de to siste sesongene, så har tallene hans vært ursterke hele veien.

Etter sin herostratiske førstesesong i Liverpool, der han i tillegg til 43 målpoeng i Premier League, bokførte ytterligere 15 målpoeng i Champions League, så har han levert høyst respektable tall både i 2018-2019 og i 2019-2020. 39 målpoeng totalt i 2018-2019, 36 målpoeng i 2019-2020. Problemet for Mo Salah er likevel at disse tallene ikke kan matche hans 44 scoringer og 16 assister fra debutsesongen hans i Liverpool.

Mo Salah har rett og slett blitt et offer for egen suksess.

Det er ikke mange spillere som klarer å følge opp en sesong som Salah hadde i 2017-2018. Det måtte ha vært Messi eller Ronaldo i tilfelle. Men det betyr ikke at Salah har underprestert.

  • Liverpool har vunnet de siste 35 kampene der Salah har scoret i Premier League.
  • 76 mål på 109 Premier League-kamper.
  • Salah har et scoringssnitt på 0,64 per kamp i Premier League. Spillere som Shearer, van Persie, Vardy, Owen, Rooney og Drogba ligger bak ham.
  • Flest scoringer og assist i Premier League siden 2017-2018: Salah 104. Den neste på lista er Sterling på 77 og Aguero og Mané på 75.
  • 1,02 i målpoeng per 90 minutter spilt i Premier League.
  • Toppscorer i ligaen to av tre siste sesongene.

Når vi i tillegg vet hvor hardt han presser, hvor mange sprinter han tar, hvor mange sjanser han skaper, hvor sjelden han er skadet og hvor lite primadonna han er, så kan man trygt hevde at Salah har vært verdt de 36,9 millionene pund Liverpool kjøpte han for.

Salah er rett og slett et fenomen. Det har han vært siden han kom til Anfield. Men at han har vært en liten unsung hero de siste to sesongene – ja, tildels en liten hakkekylling for noen fans – skyldes fremfor alt at han ikke har klart å kopiere den elleville debutsesongen.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket