fbpx
Foto: Salah

Den egyptiske prinsen tjener 29 millioner pund i året.

Det er det amerikanske økonomitidsskriftet Forbes som i dag skriver om de ti høyest betalte fotballspillerne i verden.

Salah skal visstnok tjene 18,6 millioner pund i lønn i året. Han skal også tjene litt over 10 millioner pund årlig i sponsor- og reklameinntekter. Dette er høyest i Premier League. Det er kun to andre Premier League-spillere på Forbes sin liste, Paul Pogba og David de Gea.

Med det er Salah den 5. høyeste betalte spilleren i verden. Det er likevel et hav opp til de best betalte.

Lionel Messi skal visstnok tjene 98 millioner pund i året. Ronaldo ligger på andreplass med 91 millioner pund. Neymar følger deretter med 74 millioner i året.

Det er viktig å merke seg at beløpene er før skatt. Det er ulike skatteregler fra land til land. I Italia så har man blant annet gunstige ordninger for skatt på reklameoppdrag utenfor Italias grenser. Det er grunnen til at Ronaldo, som spiller i Juventus, har en klart høyere andel av lønna si i reklame- og sponsoroppdrag. Mens Messi tjener 27 millioner pund i året på slike oppdrag, tjener Ronaldo over 36 millioner.

Forbes sin metode for å kartlegge lønningene er samtale med spillere, klubbadministratorer, agenter og finansielle eksperter knyttet til de ulike klubbene.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket