fbpx
tottenham fans
Foto: JJFarq / Shutterstock.com
Fotballen er på mange måter en kynisk og kald verden, men andre ganger så bare gir den. Og noen ganger gir den så mye at det virkelig varmer høstkalde hjerter.

Football Leaks og andre liknende avsløringer har gjort den jevne fotballfan oppmerksom på mange av de kyniske sidene innen toppfotballen. Aggressiv skatteplanlegging, opplagte brudd på skattelover, slaveliknende kontrakter for unge afrikanske spillere, meningsløst høye agenthonorarer, økonomisk doping. Lista kunne vært gjort lenger. Mye lenger. Fotballen er ikke bare det vakre spillet.

I tillegg kan vi også lese om tribunevold og annen form for rivalisering mellom ulike fangrupperinger som har passert det sjarmerende for lengst. Hooligan-kulturen i England er ikke hva den en gang var, men vi finner fortsatt rasisme og vold på og utenfor stadioner over hele Europa.

Men så snubler man over andre historier. Fortellinger som viser et annet narrativ. Fotballen kan faktisk være fin. Og noen ganger er den så fin at den fortjener merkelappen det vakre spillet.

Tottenham-fansens generøse gest

I går ble cupkampen mellom Leyton Orient og Tottenham avlyst. Bare timer før London-oppgjøret fikk mange av Leyton-spillerne påvist korona.

Dette var et stort slag for League Two-klubben. Økonomien er så prekær i klubben at den ikke hadde råd til testene engang. Tottenham tilbød seg å betale for testing. Det samme gjorde for øvrig Liverpool for Lincoln City. Klubbene møtes som kjent i ligacupen i morgen.

I og med at reglene i ligacupen tilsier at kampen ikke bare blir utsatt, men også avlyst, og Tottenham utropt til vinnere, så vil Leyton Orient tape et millionbeløp på tapte TV-inntekter. Sky Sport skulle jo sende kampen.

Og det er nå det begynner å bli rørende. For hva gjør Tottenham-fansen da?

Før vi forteller det, så må vi ta en liten, men ikke ubetydelig, omvei. Leyton Orient var første klubb Harry Kane ble lånt ut til. Under koronapausen i vår, så sponset Harry Kane draktene til Leyton Orient, og to veldedige organisasjoner fikk logoene sine på draktene. Mental health charity Mind og Havens House Children´s Hospice. I tillegg ble helsearbeiderne som hadde stått i førstelinja under den verste Covid-19-perioden hyllet på fronten.

Etter at det ble kjent at kampen i går kveld ble avlyst, så har Tottenham-fansen kjøpt opp alle draktene og mer til i supporterbutikken til Leyton Orient. Alt av drakter og annen merchandise, ble så donert til organisasjonene. I tillegg solgte supporterbutikken til Leyton varer for over £20 000 på under ett døgn.

Summene er jo små, men for en klubb på nivå fire i engelsk fotball, så kommer pengene godt med. Alt som ble donert til organisasjonene likeså.

Toppfotballen kan være kynisk og rå og grisk, men samtidig kan fotballen også være så ufattelig rørende og fin. Vi har sett mange liknende historier om giverglede og hjertevarme i Liverpool også. Det varmer, særlig på kalde høstdager.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket