fbpx
Michael Oliver
Foto: Stefan Constantin 22 / Shutterstock.com

Michael Oliver dømmer på lørdag

FA valgte trygt til helgens møte med Leeds

Dommerne i England har blitt kraftig kritisert i de siste årene. Kritikk er jo en dommers lodd, men kritikken har likevel vært ekstra ramsalt i England.

Det har heller ikke hjulpet mye med VAR. Egentlig har kritikken bare forsterket seg. Selv om antall gale avgjørelser helt beviselig har falt betydelig. Men det har vært en rekke diskutable avgjørelser også i VAR-rommet.

Mye skyldes nok Clear-and-Obvious-forskriften. Dommerne i VAR-rommet kan ikke overprøve dommerne på banen i tvilstilfeller. Og mange banedommere har helt bevisst valgt å ikke blåse i enkelte situasjoner, da de føler seg på trygg grunn med hjelp fra VAR-rommet i etterkant.

Dette har blitt et aldri så lite catch 22. Dommerne blåser ikke fordi de vil ha garanti fra VAR-rommet, og VAR-rommet reagerer bare når det helt opplagt har vært blåst galt.

Det betyr at en rekke med 70-30, 60-40-avgjørelser ikke blir blåst på.

Det hjelper heller ikke at banedommerne nesten aldri benytter seg av monitoren ved sidelinja.

Da er det godt å vite at det vi anser som Englands beste dommer – Michael Oliver – dømmer på lørdag. Han er som regel trygg og har en positiv autoritet som grunnfilosofi.

Det kan nemlig smelle hardt når to så høyintensive lag møtes på Anfield. Selv uten publikum. Bielsa og Klopp – det er som regel oppskriften på et sjørøverslag det. Vi kan også tenke oss at Leeds i tillegg har lyst til å vise seg skikkelig fram på lørdag. Etter 16 år nede i divisjonene.

Da er det fint at Oliver har ansvaret.

Oliver har dømt Liverpool totalt 38 ganger. 20 av dem har endt med seier, og fem med tap. Vi har aldri tapt på Anfield i seriesammenheng med Oliver i sort.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket