fbpx
ruben dias
Foto: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com

Manchester City forsterker laget, hevder transferguru

Pep Guardiola er svært nær å sikre seg Ruben Dias fra Benfica.

Manchester City har ikke klart å erstatte Vincent Kompany etter at belgieren gikk til Anderlecht. Stones har stagnert, Otamendi er ustabil og en løs kanon, mens Garcia ikke ønsker å være med på prosjekt Pep lenger. Fernandinho har vært brukbar, men Guardiola vil trolig bruke han på midtbane. Dessuten er brasilianeren 35 år og nærmer seg avskilting.

Den eneste midtstopperen Manchester City virkelig har kunnet stole på er Aymeric Laporte. Men han har vært skadeplaget. Han har heller ikke vist de lederegenskapene som Kompany hadde.

Transferorakelet Fabrizio Romano melder nå at 23 årige Ruben Dias er klar for Manchester City.

Benfica-manager Jorge Jesus kunne også fortelle i post match-intervjuet etter gårsdagens Benfica-kamp at “dette var trolig siste kamp for Dias”.

The Guardian-ansatte Romano melder at Otamendi går andre veien. I følge Romano vil verdisettinga mellom spillerne være på ca. 40 millioner euro, i favør Dias. Det betyr at Manchester City vil gi ca 35 millioner pund for Dias pluss Otamendi.

Så hva er det Manchester City kan vente seg av Dias? For det første har Dias lederegenskaper. Han har vært kaptein på Portugals aldersbestemte landslag hele veien. Nå står Dias med 19 A-landskamper for landet sitt.

I tillegg har han en rekke ferdigheter som kan være fordelaktig for Manchester City. Smarterscout har foretatt en analyse av Dias, sammenliknet med Otamendi og en annen av Citys transfermål denne høsten, Jules Koundé fra Sevilla.

Det som er bra med Smarterscout er at analysene deres er ligajusterte. Det vil si at analysetemaet til Smarterscout vurderer hver spiller i forhold til den motstanden de har møtt. Det gir ofte et mer sannferdig bilde av en spiller i forhold til andre statistikkplattformer.

Men er det en ting som statistikk ikke kan hjelpe med, så er det overgangen til engelsk fotball. Eller til overganger generelt. Det er mye som skal klaffe for at en overgang blir suksessfull. Men at Manchester City har behov for en klassestopper, er det liten tvil om. Denne posisjonen har vært en verkebyll for Guardiola etter at Kompany la opp, og heller ikke Nathan Aké vil trolig fylle tomrommet etter belgieren. Om Dias vil gjøre det, gjenstår også å se.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket