fbpx
Salah
Foto: Shaun Botterill, Pool via AP/NTB
De første tallene fra draktsalget i Storbritannia tyder på at fans er mindre fornøyd med draktene enn hva klubben håpet på.

I 2019-2020 solgte Liverpool flest drakter av alle lag i Storbritannia. Nå har Arsenal tatt over tronen. Liverpool er også forbigått av Chelsea.

Det er særlig Chelseas nye førstedrakt som selger bra. De opplever et økt salg på 84% i forhold til i fjor på samme tid. Det er tydelig at kjøpene til klubben skaper forventninger og oppmerksomhet.

Ellers er det stort sett nedgang over hele linja, som ventet. Mange drakter selges jo på kampdagene. Liverpools førstedrakt selger 12% mindre enn i fjor. Keeperdrakta har en nedgang på 30%, og tredjedrakta er ned hele 57%. Det er riktignok ikke lenge siden tredjedraktene ble lagt ut for salg, så tallene må foreløpig tas med en klype salt.

Det gledelige for Liverpools del er andredrakta. Den selger faktisk mer enn fjorårets andredrakt (34%).

Liverpool gjorde et byks på salgsstatistikken i 2019-2020. Da doblet salget av Liverpool-draktene seg i England. Mye kan forklares med suksessen i Champions League i Madrid, men mange fans var også svært fornøyd med New Balance sin siste kreasjon for Liverpool. Suksessen i Premier League ser ikke ut til å ha samme effekt.

Markedet for reproduksjoner av trøyene er også en viktig indikator i markedet. Statistikk over datatrafikken i Storbritannia viser et fall på 63% på søk etter reproduksjoner av draktene i august 2020 versus august 2019.

Kilder: Nike, Liverpool Echo, Lovethesales.com

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket