fbpx
Sportssjef Michael Edwards har vært på jobb i sommer. Signeringene av Tsimikas, Thiago og Jota har fått blodet til å bruse.

Da jeg var liten, så var jeg en sjelden gang sammen med min bestefar. Han var en naturens mann, en praktiker som min generasjon ser for lite av. I alle fall der jeg bor. Han fikset ting selv. I sin ungdom jobbet han som fløter på Farrisvannet utenfor Larvik. Han flyttet tømmer. Jeg husker han som nevenyttig og nøysom. Han hadde en syltetøystrikk rundt den gamle lommeboka si, en lommebok preget av et langt liv i vær og vind, og da jeg en sjelden gang fikk noen kroner, brukte han vinter og vår på å fjerne strikken. Han levde etter prinsipper, min bestefar.

Ett minne skiller seg noe ut, her jeg også sitter og tenker på Liverpools transfersommer 2020.

I hagen hadde han lagt ned trebåten sin, en liten pram. Båten lå med bunnen opp. Det var tid for å tjære. Slik jeg husker det utvant han tjæren selv, men her kan det være at hukommelsen spiller meg et puss. At jeg romantiserer han for mye. Uansett så brukte han formiddagen på å tette de små hullene i skroget. Med tykk seigtflytende tjære. For trevirket i de gamle prammene morknet noe med årene. Det var derfor viktig å impregnere båten med jevne mellomrom.

Så der stod vi da. Han og jeg. Og tjæret båten.

Er det ikke akkurat det Liverpool har gjort i sommer også?

Vi hadde et behov for et alternativ til Andy Robertson – Edwards ga oss Kostas Tsimikas.

Vi hadde et behov for å styrke alternativene bak de tre i angrepet – Edwards ga oss Diogo Jota.

Vi hadde et behov for å utvikle det offensive spillet fra midtbanen – Edwards ga oss Thiago Alcantara.

Alle kjøpene har tettet de små hullene i Liverpool-troppen. I tillegg har de ført til en vitamininnsprøytning av de sjeldne, noe også Torbjørn Flatin var inne på i sin kommentar i går. Kjenn på endorfinene. Slike kjøp gjør noe med deg. Man blir glad. Man blir forventningfull. Nye fjes i garderoben kan også være forfriskende. En spillertropp kan ikke bli for satt. Små, men dynamiske endringer virker fornuftig.

Der Tsimikas og Jota er kjøpt for å være alternativ, og kanskje en del av et kontrollert generasjonsskifte på sikt, så er kjøpet av Thiago i en annen liga. Midtbanen til Liverpool var glimrende før kjøpet av Thiago. Etter kjøpet av Thiago ser jeg ingen klubber i verden med den samme dybden og kvaliteten på midten.

I tillegg kan klubben ha slått to fluer i en smekk, da Fabinho også kan alternere som midtstopper ved behov. Det ryktes riktignok at Schalke-stopper Ozan Kabak kan være aktuell, men uansett vil også Fabinho-løsninga være et alternativ.

Liverpool har rett og slett brukt sommeren på å tette hullene.

Bestefar og jeg brukte en hel formiddag på å tjære båten. Vel, han tjæret, jeg observerte og leverte han et redskap i ny og ne. Etter hvert snudde vi båten og tjæret innsiden også. Den høsten lakk ikke båten mer. Alt som ble øst ut skyldtes nå uventede regnskyll, ikke huller i skroget. For de var tettet.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

2 Responses

Legg inn en kommentar

Shopping Basket