fbpx

Klopps største utfordring før møtet mot Chelsea

Lampard gjør det ikke akkurat enkelt for analyseteamet til Klopp.

Det er snart bare 48 timer igjen før Liverpool og Chelsea møtes til dyst i London. Stamford Bridge er en arena vi tradisjonelt har slitt på i Premier League. Men det har gått stadig bedre. Liverpool har beseiret hjemmelaget i 6 av de siste 12 oppgjørene i London, og tilsvarende møte i fjor endte med 2-1-seier til Liverpool, etter scoringer av Alexander-Arnold og Firmino.

Vi ser ikke bort fra at dette resultatet kan repeteres på søndag, men forutsetningene er annerledes denne gangen. Ikke bare har Chelsea kjøpt mange nye spennende spillere, stemninga i og rundt klubben virker også å være bedre enn på lenge. Den nye hjemmedrakta er for eksempel den mest solgte drakta i hele England i høst. Chelsea har noe på gang.

Det er likevel ikke de positive vibrasjonene som er Klopps største utfordring på søndag. Det er uoversikteligheten.

For hvordan skal man planlegge en kamp der man ikke aner hvilke spillere Chelsea vil spille med, ei heller hvilken formasjon de skal spille i. Lampards stadige formasjonsbytter er like utfordrende som å tippe hvilke spillere som Chelsea skal starte med på søndag.

Lampard som manager er fortsatt en gåte. Det samme kan sies om Chelsea under Lampards ledelse. Vi vet rett og slett ikke hvor vi har dem. Hva som venter oss.

Formasjonsbytter

På de siste seks kampene har Lampard satt laget opp i ikke mindre enn fem ulike formasjoner. Nå ser vi bare på startoppstillinga. Formasjonsbytter underveis i kampene har vi ikke sett på.

  • Mot Brigton sist så startet laget i en 4-2-2-2-formasjon
  • I treningskampen mot samme lag startet laget i 4-2-3-1
  • Mot Bayern München i Champions League brukte Lampard 4-4-2
  • Både mot Arsenal og Manchester United startet Chelsea i 3-4-3
  • Mot Leicester runden før der igjen spilte de i 4-3-3

Hva som venter Klopp og Liverpool på lørdag er med andre ord nesten umulig å forutse. 4-3-3 har vært Lampards mest foretrukne oppstilling, men det begynner å bli en stund siden. Dessuten har han andre spillere tilgjengelig nå.

lampard chelsea
Vlad1988 / Shutterstock.com

Lampard har benyttet mange spillere

En annen utfordring for Klopps analyseteam er å forutse hvilke spillere Frank Lampard vil starte med på søndag.

For det første er det usikkert hvor mange av de nye som vil få plass på laget.

For det andre er skadesituasjonen i Chelsea uklar. Både Werner, Ziyech, Pulisic og Chilwell har småskader. Hvor mange av dem som rekker kampen er usikkert. Rapportene fra Chelsea-leiren er vage.

For det tredje har Lampard benyttet veldig mange ulike spillere de siste seks kampene. Hele 25 ulike spillere har startet i disse kampene. Byter kommer i tillegg. Det var heller ikke sånn at Lampard startet med reservene i treningskampen mot Brighton. Den kampen ble brukt for å finne startelleveren i Premier League uka etter.

Utfordring for begge managerne

Det er med andre ord en sann utfordring Klopp, Krawietz, Lijnders og resten av analyseteamet står overfor. Noen spillere er de nok sikre på vil starte, og selvsagt er det mulig å analysere seg fram til hvilken formasjon de tror det er størst mulighet for at Lampard vil benytte seg av. Men det er likevel svært vanskelig. Det er ikke som å lage en slagplan før et møte med Tony Pulis dette.

klopp
Review News / Shutterstock.com

Men dette kan også snus. Det kan heller ikke være lett for Lampard.

Han er en ung manager som har fått ansvar for en toppklubb. Han skal for første gang vise at han kan integrere mange nye spillere. Han har i tillegg en meget stor tropp å forholde seg til. Mange mennesker han skal rettlede og passe på. Mange spillere som ønsker og kanskje krever startplass. Det er konkurransens bakside at noen spillere kan surne.

I tillegg er det ikke sikkert at spillerne selv synes det er så lett å forholde seg nye til plasser og oppgaver hele tiden. En av grunnene til Liverpools suksess de siste årene er jo nettopp kontinuiteten og vissheten. Spillerne vet hvor de står, de vet hvordan laget spiller, de kjenner til Klopps alternative spilleplaner. De er ikke mange, og det siste året har det nesten utelukkende gått i 4-3-3.

Chelsea-Liverpool starter 17.30 søndag. Årets første toppoppgjør. Det er vanskelig å spå hvordan Chelsea stiller opp og hvilke spillere som stiller opp hvor. Men at kampen blir intens og nervepirrende, det er vi helt sikre på. Til det behøves det hverken spåkule eller et analyseteam.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket