fbpx
arnold salah firmino jubel
Foto: Cosmin Iftode / Shutterstock.com

Kan Liverpool klare det ingen lag har greid på ni år?

Det er mange spørsmål vi lurer på før dagens møte mot Arsenal på Anfield.

Før hver kamp kikker vi på 5 spørsmål vi er ekstra nysgjerrige på. Det gjør vi også i dag, selvsagt.

Liverpool har ikke tapt mot Arsenal på Anfield på 8 år. Liverpool har møtt Arsenal 11 ganger under Klopps ledelse. Seks seire, tre uavgjort og to tap. Men begge tapene kom i år. Først vant Artetas Arsenal 2-1 på Emirates i serien. Ikke lenge etter vant Arsenal på straffer i Community Shield.

Begge lagene står med seks poeng før kampen i kveld. Og spørsmålene er mange.

Kommer Bobby Firmino til å score?

Hvis man utelukkende tenker på mål, så opplevde Bobby Firmino en liten nedtur i 2019-2020. Han endte opp med bare ni Premier League-scoringer. Han klarte ikke å score på Anfield før i aller siste seriekamp på hjemmebane, i 5-3-oppgjøret mot Chelsea.

Det bandt seg litt foran mål for brasilianeren i fjor. Og det var ikke sånn at han ikke kom til sjanser. Han kom til såpass mange og store sjanser at han burde ha scoret åtte til, hvis man utelukkende ser på Firminos XG opp mot faktisk scorede mål.

Men mot Arsenal pleier Bobby Firmino å skinne uansett. Han trives svært godt mot The Gunners. Han har scoret hele åtte ganger mot Arsenal. Kommer vi til å se flere i kveld?

Klarer Arsenal å bryte forbannelsen?

Mikel Arteta og hans disipler står foran en meget vanskelig utfordring i dag. For ikke bare skal de slå de regjerende seriemesterne. Et lag som ikke har tapt på hjemmebane siden april 2017. Og ikke bare skal de forsøke å vinne på Anfield for første gang siden 2012. Men Arsenal må også bryte en forbannelse.

Arsenal har ikke vunnet borte mot en av de andre seks store i Premier League-sammenheng på de siste 27 forsøkene. Vil Arteta ha en mulighet i dag? Kanskje. Klubben er i flytsonen. Laget har sluttet å tape. De har vunnet ni kamper på rad. I tillegg er Liverpool skaderammet.

Men vi tror det likevel ikke. Liverpool har god bredde i troppen nå. Klopp kan uansett skader på Henderson, Chamberlain og Matip, og eventuelle skader på Alisson, Thiago og Milner, stille et slagkraftig lag i aften.

Dessuten var Arsenal heldige som stakk avgårde med alle poengene på Emirates i juli. Liverpool hadde 30 avslutninger og 70% ballbesittelse. Kampbildet kan bli liknende i kveld, men kanskje med et annet utfall.

Får Curtis Jones spilletid?

19-åringen er i ferd med å gå i Steven Gerrards fotspor. Han var en maestro i cupkampen mot Lincoln. Han kom inn i stedet for James Milner da Liverpool ledet 3-2 mot Leeds. Han ser tidvis ut som diamant.

Med så mange skadefrafall på midtbanen til Liverpool, kan det være at Jones får spilletid mot Arsenal? Vi utelukker det definitivt ikke. Klopp har skrytt hemningsløst av spilleren, og tyskeren mener den unge scouseren har en stor framtid i Liverpool foran seg. Men han maner også til innsats og bakkekontakt. Det er fortsatt ting Curtis Jones må forbedre, mener Klopp.

Selv om vi ikke utelukker at Jones får spilletid i kveld, så tror vi at Liverpool stiller med Fabinho, Keita og Wijnaldum på midtbanen. Men bak denne trioen, kan det være at Jones er neste mann i køen. I alle fall hvis vi stiller i den vanlige 4-3-3-formasjonen.

Finner Alexander-Arnold tilbake assist-foten sin?

En skulle nesten ikke tro det, men Trent Alexander-Arnold står kun med én målgivende pasning på sine siste 14 kamper i Liverpool. Det er ikke hverdagskost for 21-åringen. Hvis man trekker fra assisten Arnold hadde mot Chelsea i nevnte 5-3-kamp i sommer, så har han ikke slått en målgivende siden februar.

Det er en ypperlig anledning til å starte assist-sankingen allerede i kveld. Han står bokført med 25 assister i Premier League de to siste sesongene, helt uhørte tall av en back.

Kommer vi til å se en Arnold-Firmino-kombinasjon i dag?

Kan Liverpool klare det ingen lag har greid på ni år?

Vi må helt tilbake til 2011 for å finne sist gang en tittelforsvarer har vunnet tre kamper på rad i serieåpningen. Da var det Alex Fergusons Manchester United som klarte nettopp det.

Dette høres i utgangspunktet mystisk ut. Det er vel en grunn til at man ble seriemester? Men det å vinne ligaen, innebærer for mange en real utladning. Man bruker så mye energi på å komme over linja, og så mye energi på å feire det, at det ikke bør overraske at neste sesong kan begynne noe tregt.

Men hvis det er ett lag som absolutt kan gjenta bedriften til Manchester Uniteds 2011-2012-utgave, så må det være Liverpool anno 2020. Mentality Monsters er ingen myte, det er ingen konstruert sannhet – merkelappen er i høyeste grad reell.

Det kan Arsenal smertelig få erfare i kveld.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket