fbpx
Foto: Phil Noble, Pool via AP

Kampens øyeblikk

Nok en dramatisk avslutning på Anfield.

Før det 87. minutt, hadde jeg notert ett øyeblikk ned på arket. Ett øyeblikk som definerte den elleville førsteomgangen. En omgang det var nesten kriminelt å spille for tomme tribuner.

Etter 35 minutter zoomer kamera inn på Michael Oliver. Kampens dommer. Han pustet som en hval. Du så hvordan han jaktet på luft. Han formelig hev etter pusten. Og det er ikke rart. For det kan ikke ha vært få meter Oliver og hans linjemenn løp i den første halvtimen. Spillet bølget fram og tilbake konstant. Begge lag la mange spillere høyt i banen. Begge lag hadde store åpninger i forsvar. Det var sprint på sprint på sprint. Spill og motspill.

Heldigvis fikk vi oppleve et øyeblikk som overgikk en pesende Oliver.

Og jeg trodde det skulle komme etter 86 minutter. Det var 3-3. Ville vi nok en gang klare å vende det hele i vår favør? Vi har blitt godt vant.

Så vinner vi ballen i farlig sone.

Salah stikker ballen til Mané, som stikker ballen videre til Firmino. For et angrep…. Den må du sette, Bobbyyyyyy! Men nei. Firmino setter ballen i galt hjørne, og Leeds får blokkert. Hadde vi misbrukt muligheten? Var det siste sjanse?

Selvsagt var det ikke det. Dette laget har alltid noe ekstra på lager. Michael Oliver hadde pekt på straffemerket en gang i første omgang. Han skulle peke på merket igjen.

Salah tar ansvar. Legger ballen på krittet. Det er tre minutter igjen av kampen. Holder nervene? Jeg har reist meg. Det er uendelig stor forskjell på 3-3 og 4-3 mot Leeds.

I første omgang dunket han straffen høyt midt i mål. Det gjorde han ikke nå. Han plasserte ballen iskaldt ned i keepers høyre hjørnet. Salah har scoret sin tredje, og jeg sprenger lydmuren. Naboen får ha meg unnskyldt. For det var lenge siden nå. Det var deilig, så utrolig deilig.

Premier League er tilbake. Vi er tilbake. Nå kan høsten komme.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket