fbpx
liverpool van dijk
Foto: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com
Rio Ferdinand advarer for skader på nøkkelspillere

“The key for Liverpool has been having their key players fit for the best part of two seasons. We have yet to find out how they will cope if they lose a few big names for an extended period.”

Rio Ferdinand uttaler seg til Teamtalk om Liverpools sjanser til å forsvare seriegullet. Liverpools største utfordring vil være skader på nøkkelspillere, hevder han.

På den ene siden så er dette et gyldig poeng. Spillere som Arnold, Robertson, Dijk, Mané, Salah og Firmino har knapt vært skadet de to siste sesongene. Dijk har spilt 76 av 76 mulige seriekamper i denne perioden. Robertson, Salah og Firmino 72. Mané har spilt 71 kamper. Trent Alexander-Arnold spilte 38 kamper i 2019-2020.

Men på den annen side så hadde Liverpool mange skader i fjor. Vi hadde flere skader enn Manchester United for eksempel.

I tillegg har jo Liverpool også hatt skader på sentrale spillere. Kaptein Henderson, en av de aller viktigste, har spilt 62 seriekamper de to siste årene. Fabinho har spilt 56. Alisson gikk glipp av 9 kamper i forrige sesong. Alle disse tre er helt opplagt nøkkelspillere.

Men heldigvis har vi hatt god dekning på nettopp midtbanen. Spillere som Wijnaldum, Milner, Chamberlain og Keita har alle kunne steppe inn ved behov.

Alternativene til angriperne er ikke like gode. Der har Ferdinand et viktig poeng. Og hvem skjelver ikke litt ekstra når van Dijk ikke reiser seg etter en duell.

Det er stor avstand fra de beste til de nest beste i viktige posisjoner på banen.

Alternativene til de tre på topp er relativt magert. Minamino og Origi er de neste på lista. Nå har riktignok Minamino vært god i oppkjøringa, og Origi sitt målsnitt i Liverpool kan ingen ta han for. Men det er likevel et stykke ned. I tillegg er Brewster fortsatt relativt uprøvd. Det samme er Elliott. Og Shaqiri sin posisjon i klubben er uklar.

Alternativene på midtstopperplass er noe bedre. Matip holder høy klasse. Dessuten kan Fabinho steppe inn ved behov.

Et underkommunisert poeng er rokeringer. Ikke bare i personell, vi så jo for eksempel Winaldum spille i Firminos rolle mot Barcelona, men også i formasjon. Klopp kan faktisk endre formasjon i enkelte kamper. Da kan størrelsen på troppen være akkurat så stor som Klopp ønsker det.

Likevel er poenget til Ferdinand legitimt. Får Liverpool flere skader på nøkkelspillerne sine, så kan det bli vanskelig å nå 20 seriegull sommeren 2021. Særlig hvis flere av dem blir skadet samtidig.

Men dette er jo en utfordring som Liverpool ikke er alene om. Alle lag vil slite hvis flere av nøkkelspillerne er skadet samtidig. Også Manchester City. En klubb beryktet for sin dybde i troppen.

Vinteren 2018 var de ekstra uheldige med skader. Plutselig var Kompany, Aguero, Bruyne og David Silva skadet samtidig. Laget tapte tre seriekamper på 18 dager.

Og hvem husker ikke kollapsen til Leicester i fjor. Den som blant annet førte Manchester United opp på Champions League-plass. Chilwell, Pereira og Maddison var skadet samtidig, og så ble Soyuncu suspendert. Leicester falt dramatisk på tabellen.

Så Ferdinand har altså et poeng. Liverpool må unngå skader på nøkkelspillerne sine. Men det er de ikke alene om. Det gjelder alle lag. Også Manchester City.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket