fbpx
havertz
Foto: Peter Cziborra/Pool via AP

Havertz sin debut var av det merkelige slaget

På søndag venter det første toppoppgjøret i årets Premier League. Hva kan vi forvente av Kai Havertz.

Det var mange røde som var skuffet da Chelsea kjøpte tyskeren fra Bayer Leverkusen i sommer. 70 millioner pund for den anvendelige angrepsspilleren kan fort vise seg å være en god handel av Chelsea. Talentet er stort.

Havertz spilte som oftest offensiv midtbanespiller i fjor, men hadde også mange kamper på høyrekant og spissplass. Men det så vi lite til i gårsdagens debut mot Brighton.

Kai Havertz registrerte ingen touch innenfor Brightons 16-meter.

Det er sjelden kost for den unge tyskeren. Det merkelige var Lampards bruk av Havertz. Hvis en ser på hvor han hadde sine ballberøringer og hvor han løp – alt måles jo nå i Premier League – så lå han i en slags dyp høyre indreløperrolle. Høyreback Reece lå til og med høyere i banen enn Havertz, i Lampards foretrukne 4-2-2-2-formasjon for dagen.

Havertz spiller med nummer 29 på ryggen. Kanté med 7, James med 24.

Skjermdump: Premier League Panel/Twitter

Mange i media var forundret over hvor lite tyskeren viste offensivt i går. Men det skyldes først og fremst managerens taktikk. Kanskje var det for å gi Havertz en myk start, men Klopp og hans analyseteam kan ikke lukke øynene for Lampards taktiske grep.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket