fbpx
firmino
Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com

Variabel generalprøve mot Blackpool

Det ble tidvis moro på Anfield, men det tok litt tid.

Det begynte nemlig hårreisende i første omgang. Det kladdet offensivt og vi var generøse defensivt.

Blackpool tok en tidlig 2-0-ledelse etter store tabber i Liverpools nykomponerte bakre rekker. En forsvarslinje bestående av Hoever på høyreback, Matip og Koumetio i midtforsvaret, og James Milner på venstreback, virket utrygge. Særlig Hoever og Koumetio er sylferske i disse omgivelsene, og trenger tid.

Men de var heller ikke de eneste som kunne trenge tid, virket det som. Også de rutinerte var noe avslått og lamslått til tider. Det var upresist og spillet manglet kraft og dedikasjon.

Det var heller ikke de etablerte som sørget for å endre kampbildet lørdag ettermiddag. Salah virket rusten. Mané bodde i offside. Milner opptrådde som Kirkens Bymisjon rundt vår egen 16-meter. Fabinho beveget seg som et tankskip. Og Alisson hadde glemt timen hos Specsavers.

Det var andre spillere som skinte sterkest på Anfield denne lørdagen.

Keita og Minamino fortsatte den positive trenden fra Community Shield. Klopps eksperiment med 4231-formasjon synes fordelaktig for begge, særlig Minamino. Og i andre omgang var Curtis Jones glimrende i sin pivot-rolle på midtbanen.

Vi må også ile til å nevne Roberto Firmino. Han var oppfinnsom og påskrudd kampen igjennom. Hans samarbeid med Minamino ser spennende ut, for å si det forsiktig. Med den rette leveransen bakfra kan samspillet mellom disse to mellomromsspillerne virkelig gi en ekstra dimensjon til Liverpools offensive spill i år.

Det endte til slutt 7-2 i høstsola. Unggutta leverte scoringer på løpende bånd i andre omgang, etter at Blackpool hadde gått til pause med 2-1-ledelse. Harvey Elliott jublet for både scoring og assist, mens Sepp van den Berg var noe mer dempet i sin feiring da han avsluttet generalprøven med å enkelt sette inn 7-2 i åpent bur.

Om en uke kommer Leeds på besøk til Merseyside. Da forventer vi at de etablerte også leverer varene. For det blir en langt tøffere affære.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket