fbpx
aouar lyon
Foto: Romain Biard / Shutterstock.com

Et generasjonsskifte nærmer seg – Hva med Houssem Aouar

Vi bør vurdere å kjøpe Houssem Aouar fra Lyon. Liverpool sitter med gode kort på hånden i tilfelle.

En av grunnene til at Liverpool endelig har tatt steget inn i verdenseliten er spillernes alder. Mange av dem er i sin prime time. Ikke for gamle til å være preget av skader, slitasje og tempotap, men akkurat så gamle at de nyter godt av erfaring, utvikling og klokskap.

Van Dijk er 29, Henderson 30, Wijnaldum 29, Firmino 28, Mané 28, Matip 29, Salah 28, Chamberlain 27, mens Fabinho og Robertson er 26. Milner og Arnold er definitivt unntakene.

Men alt varer ikke evig. Også spillerne nevnt over blir eldre. Også de vil etter hvert bli rammet av tiden. For tiden skåner ingen. Tiden tar alle.

Liverpool må begynne å tenke på fornying. Vi bør heller ikke vente for lenge. Vi har ennå tid, det er ikke det. Men om ikke altfor lenge må vi handle. Noen må ut og noen må inn. Det å beholde en kjernetropp med spillere som får rynker samtidig er ikke fornuftig.

Flere av rivalene er midt inne i et generasjonsskifte allerede. Arsenal, Chelsea og Manchester United satser tungt på ungdommen. Det er ikke sikkert at gjennomsnittsalderen er så ulik vår tropp. Men ser man på spillere som får spille mye, så får de unge mer spilletid i nevnte klubber enn Elliott, Jones og Williams i Liverpool.

Houssem Aouar i Lyon bør være aktuell

Vi bør med andre ord være på jakt etter spillere i den rette alder. Spillere med mange år foran seg. En av disse er Lyons stjerneskudd Houssem Aouar.

De fleste husker den bisarre nesten-overgangen til Nabil Fekir for to år siden. Lyon var klar til å selge. Liverpool var klar til å kjøpe. Men overgangen strandet på oppløpssiden.

For meg var ikke dette et tap. Jeg mistet ikke nattesøvnen. Jeg begynte heller ikke å skrive med caps lock på sosiale medier. For det var en annen Lyon-spiller jeg ønsket meg mer. En 20-årig midtbanespiller.

Da hadde jeg allerede ligget langflat etter han i ett år. Det var noe med han. Balansen, blikket, dragningene og rykket. Jeg hadde sett han spille kant for det meste.

Men i løpet av de siste to årene har Houssem Aouar prøvd seg i flere posisjoner. Angripende midtbanespiller. Sentral midtbanespiller. Defensiv midtbanespiller. Aouar er 22 år og har vist talent i alle posisjoner han har spilt i.

Liverpool har to trumfkort

Lyon er en selgende klubb. Det er en klubb som budsjetterer med salg. De kjøper unge talenter og selger de videre med fortjeneste. Konseptet er enkelt. Konseptet er velkjent. Konseptet er velbrukt.

Men Lyon er også en klubb som budsjetterer med Champions League spill. I det minste Europa League. Det har gått bra før. Det har gått bra 23 år på rad faktisk. Men det gikk ikke bra i år.

Ligue 1 ble ikke ferdigspilt. 28. april ble det bestemt at ligaen var ferdig. Plasseringene de ulike klubbene hadde ved det tidspunktet ble tellende. Lyon lå på 7. plass.

Lyons eksentriske president Jean-Michel Aulas gikk fra konseptene. Han skrev brev til statsminister Philippe. Han gikk til domstolene for å få omgjort beslutninga. Han annonserte at han ville saksøke den franske stat for 800 millioner euro.

Men i skrivende stund er ikke Lyon blitt noe rikere. Tapene er fortsatt like store. Og behovet for å selge spillere er større enn noen gang.

Har Liverpool behov for en allsidig verdensstjerne i emning? Så definitivt. Kan vi få han billigere enn antatt markedspris? Trolig. Har vi noen trumfkort? Ja, absolutt.

De heter Bruno Cheyrou og Gerard Houllier. Begge med fortid i Liverpool. Cheyrou som spiller (å som vi trodde på den nye Zidane) og Houllier som manager.

I dag jobber Cheyrou som rekrutteringssjef i Lyon. Houllier er rådgiver i klubben.

Er det nok? Betyr det at handelen er i boks? Selvsagt ikke. Men det er aldri dumt med kontakter. Også på dette nivået er kjennskap og vennskap en faktor. Også i fotballens milliardindustri er det rom for venner og fiender.

Noen hjelper noen. Også i fotballens verden.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket