fbpx
jota
Foto: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com

Diogo Jota vil være en klassisk Liverpool-signering

Flere journalister knyttet til Wolverhampton og Liverpool melder i kveld om at en mulig avtale mellom klubbene er nært forestående.

Både Tim Spiers og Melissa Reddy skriver at Liverpool er interessert i 23 årige Diogo Jota. Begge mener at prisen vil ligge på omtrent 35 millioner pund.

Spiers jobber nå i online magasinet The Athletic, og han har dekket Wolverhampton i flere år. Reddy har lenge vært en av journalistene som har kommet tettest inn på Klopp og Liverpool FC. Hun jobber nå i Independent. Begge journalistene scorer høyt på troverdighet.

Thiago var på mange måter et uvanlig Liverpool-kjøp. Blant annet fordi alle visste om i det mange uker. Diogo Jota-interessen derimot kommer som lyn fra klar himmel. Dette er mer Liverpool som vi etter hvert har lært de å kjenne.

Fabinho var en overraskelse. Keita var en overraskelse. Wijnaldum var en overraskelse. Robertson var en overraskelse. Det var forsvinnende få rykter som bandt Liverpool til disse spillerne før vi plutselig signerte dem.

Vi har lenge etterlyst et alternativ på kant. Nå ser det ut som om vi ikke er alene om å adressere dette behovet. I går gikk ryktene om Ismaila Sarr fra Watford. I dag går altså ryktene om Diogo Jota. Disse ryktene er også mer håndfaste og kringkastet av journalister som står begge klubbene nær.

Hvem er Diogo Jota?

Jota er 23 år. Han er portugisisk og har tidligere spilt for Porto. Han har spilt 67 Premier League-kamper for Wolverhampton, og scoret 16 ganger på disse kampene. Han har til sammen spilt 131 kamper for ulvene. Han står bokført med 44 scoringer totalt. Han har særlig utmerket seg i Europaligaen, med 9 mål og 5 assister på 14 kamper.

Jota har hovedsaklig spilt venstrekant, men har også flere kamper som forward og falsk 9er. Han har til og med kamper på høyrekant.

Hans styrker passer Liverpool. Han er en glimrende press-spiller. I tillegg er han en god kombinasjonsspiller med sterk stamina.

I tillegg vil nok mange foretrekke Jota kontra Sarr, fordi Jota ikke trenger å dra til Afrikamesterskapet hvert andre år.

PS: Det går også rykter om at Liverpool-spiller Ki-Jana Hoever skal gå andre veien, for ti millioner pund.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket