fbpx
Foto: Pool via REUTERS/Rui Vieira/NTB

Det er litt synd på Marko Grujic

Den 24-årige serberen hadde en tidvis glimrende kamp i går. Men veien til mer førstelagsspill er lang.

Det er over fire år siden Liverpool hentet den talentfulle midtbane-eleganten for £6 millioner. Da hadde han briljert for Røde Stjerne. Han var vel egentlig et Zelkjo Buvac-kjøp, men Klopp ga grønt lys.

Det har ikke blitt mange minutter på ham i Liverpool. Han står riktignok oppført med 8 Premier League-kamper for klubben. Men de fordeles på 52 minutter. Så det betyr mange innhopp, men liten relevans.

Siden har det gått i utlån. Han gjorde sakene sine tålelig bra i Cardiff, men det var i Bundesligaen mange virkelig fikk øynene opp for den slepne 24-åringen. Hertha Berlin-manageren Pal Dardai mente at Grujic var “den beste midtbanespilleren i Hertha Berlin på tjue år”. Da var Grujic 22.

To år har gått. Bruno Labbadia har tatt over trenerstolen i Charlottenburgs Gamle dame, og Hertha Berlin virker ikke like ivrige på å kjøpe serberen lenger. Og veien fram til startplass på Liverpools A-lag er nå enda lenger enn før.

Marko Grujic er et anker. Det er få andre posisjoner han synes å kunne beherske på det samme nivået. Foran seg i køen i denne posisjonen har han nå Fabinho, Thiago, Henderson og Wijnaldum. Alle fire er verdensklasse i posisjonen. Så hvordan skal det da bli plass til Marko Grujic?

Det er trolig ikke plass til ham. Kampen i går var nok mer et utstillingsvindu framfor noe annet. Og lag som kan ha behov for en virkelig god defensiv midtbanespiller, bør kjenne sin besøkelsestid. For serberen har noen kvaliteter som andre lag bør trakte etter.

Vi så det også i går. Ok, motstanden var ikke hard. Et League One lag er gjerne ikke det. Men Grujic styrte denne kampen sammen med sine to kollegaer fra sin midtbaneposisjon. Han var rolig med ball, hadde god oversikt, viste prov på herlig driv og evne til å legge pasninger i rette rom til rett tid. Sammen med Minamino, Jones og Shaqiri var Grujic banens dominerende spiller.

Det var med andre ord en overbevisende reklamekampanje vi fikk se i går. For Grujic er ikke nærmere en startplass i Liverpool når det virkelig drar seg til. Men for mellom 15 og 20 millioner pund kan han være et kupp for mange andre klubber. Kanskje ikke i England, der rytmen i spillet trolig er litt for intens. Men i Italia eller i Tyskland kan Marko Grujic virkelig skinne. Det fortjener han.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

2 Responses

Legg inn en kommentar

Shopping Basket