fbpx
henderson
Foto: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com
Det er viktig å komme godt i gang. Sesongstarten skaper ofte et momentum. Det gjelder å flyte med fra begynnelsen.

Det er sjelden at serievinneren i Premier League har fått en dårlig start. Med start så mener vi her de første fire-fem kampene. Denne første tida er ofte sesongavgjørende. Et par tap, en uavgjort, så kommer usikkerheten snikende.

Blant fans. I media. Hos manageren. Blant spillerne.

Dette kan skape støy som igjen kan generere mer usikkerhet. Laget kan oppleve en negativ spiraleffekt. Selvtilliten kan få seg en knekk. Frykten for å havne for langt bak på tabellen kan gjøre fotballspillere dårligere. Ting går plutselig ikke på skinner lenger.

Kanskje en spiller bruker en ekstra touch enn normalt. Kanskje han må kikke opp en ekstra gang før han avleverer ballen. Kanskje han skjelver litt ekstra fra straffemerket.

Det er ikke umulig å komme tilbake etter en laber sesongåpning. Premier League historien har eksempler på det også. Både i 2007-08- og 2008-09-sesongen så startet Manchester United med bare to seire på de første fem kampene. De endte opp som seriemestere likevel. Men dette hører til unntakene. En dårlig sesonginnledning gjør ting unektelig vanskeligere. Særlig når vi vet at seriemestere ikke lenger klarer seg med poengsummer under 90 for å vinne troféet.


Liverpool – utfordrende terminliste

Hvis Liverpool kommer seg gjennom de første fem kampene med mer enn 10 poeng, så tror jeg vi skal være fornøyd. Jeg vet det er rart å lese, når vi har kapret 99 og 97 poeng på de siste to sesongene. Men sesongstarten virker krevende.

Først får vi besøk av et Leeds som flyter på en medgangsbølge.

bielsa leeds
Maxisport / Shutterstock.com

De vant Championship med ti poeng. Laget virker samkjørt, og har krydret med spennende nyervervelser. De har unikumet Marcelo Bielsa som trener. I tillegg har de en hel by, vel, jeg vil nesten si en hel nasjon bak seg. Selvsagt finnes det unntak, men jeg har på følelsen at alle ønsker Leeds vel. Endelig er de tilbake der hører hjemme, liksom. Vi vet også av erfaring at nyopprykkede klubber ofte gjør det bra i sesonginnledninga. Fulle av entusiasme og pågangsmot.

Deretter venter Chelsea på Stamford Bridge.

Det blir ofte tett og jevnt i London. Vi har slitt der i flere år. Chelsea har også skremt vannet av de fleste på overgangsmarkedet i sommer. Silva, Sarr, Havertz, Werner, Ziyech og Chilwell er en imponerende bukett med spillere. Men samtidig skal dette laget sette seg, finne sin vei. Det kan skje umiddelbart. Men det kan også la vente på seg. Frank Lampard er også en uerfaren manager. Hvordan takler han så mange nye spillere? Hvordan takler han en så stor tropp? Jeg tror Liverpool møter Chelsea på et gunstig tidspunkt. Men vanskelig blir det selvsagt.

Så kommer Arsenal på besøk til Merseyside.

Nok en topp seks-kandidat. Nok en klassiker. Den tredje på rad. Leeds, Chelsea, Arsenal. Smak på den. Jeg er usikker på dette oppgjøret. Arteta har to ganger plassert spillerne sine langt inne på egen banehalvdel mot oss. Og det har fungert. Selv om Wenger sikkert vrenger seg ukomfortabelt i ekspertstolen sin. Kan Arteta ha funnet oppskriften mot Liverpool? Vel, jeg er ikke sikker. Da vi tapte mot Arsenal i vår, var de svineheldige. Vi var også hakket bedre i Community Shield. Kanskje vi slår tilbake i serien?

Etter det venter Aston Villa i Birmingham.

Jeg er faktisk redd for denne. Aston Villa kjøpte som gale forrige sommer, og brukte lang tid på å få laget til å fungere. Det var stort sett bare Mings og Grealish som leverte. Men så kom det seg. De reddet til slutt plassen. De fleste husker nok sikkert også det tilsvarende oppgjøret i fjor. Da ofret Mané både tenner og sveis for å nikke inn tre poeng dypt inn i overtida.

Til slutt i denne bolken på fem kamper venter Everton borte.

På Anfield ville jeg ikke vært redd for poengtap. På Goodison derimot er historien en annen. Det er merkelig med det. Hjemme på Anfield spiller vi de blå ut med både reserver og ungguter. Men så snart vi går en kort tur gjennom parken, så er vi plutselig ikke like overlegne lenger. På de siste åtte seriekampene på Goodison Park har lagene spilt uavgjort syv ganger. Så her er det bare å finne fram bankkortet og logge deg på spillkontoen din. Oddsen for poengdeling er like høy som muligheten.

Som sagt, får vi med oss ti poeng eller mer fra de første fem kampene, tror jeg vi skal si oss godt fornøyd. Det kan ende med alt fra 7-8 til 15 poeng. Under det er utenkelig.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

2 Responses

Legg inn en kommentar

Shopping Basket