fbpx
jones henderson
Foto: Pool via REUTERS/Phil Noble
Opplevde vi et Hvor var du da…. – øyeblikk på lørdag?

Spol fram ti år. Det er høst 2030. Enda en gang har en av Liverpools stjernespillere levert en forestilling som får uavhengige eksperter og avhengige fans til å bli stumme av beundring. Enda en gang har 29-åringen dirigert kampen fra sin midtbaneposisjon.

Enda en gang har Curtis Jones levert en Årets spiller-forestilling på Anfield.

Så kan vi som har vært med en stund begynne å mimre. Når var det han egentlig slo igjennom? Når tok han steget?

Lørdag 12. september 2020 kan være den dagen mange trekker fram i denne jakten på minner. Alle dagene som ligger i mellom leker med hukommelsen. Mil av tåke gjør minnene utydelige. Men de ligger der likevel. Minnene fra 12. september 2020.

Dagen da manager Klopp virkelig tok sjansen og ga Curtis Jones et ansvar han hittil ikke hadde opplevd.

Kan byttet være et vannskille

For lørdag 12. september kan være et vannskille. En merkedag. Ikke bare i Curtis Jones sin karriere, men i Klopp sin utvikling av Liverpool Football Club anno 2020.

Det er selvsagt for tidlig å vite om 12. september for alltid blir en offentlig flaggdag hos familien Jones. Det er for tidlig å forutse og spå noe som helst egentlig. Men det som skjedde 65 minutter ut i første seriekamp i 2020-2021-sesongen er likevel et kvantesprang i Jones sin karriere. Det er også en merkedag for laget som har løftet klubben tilbake på fotballtronen.

Kampuret står på 64.30. Kaptein Jordan Henderson har spilt sin tilmålte tid etter langt skadeopphold. Det er 3-2. Kampen har vært åpen og spektakulær. Bielsa har utfordret Klopp mer enn hva mange trodde. Kampen står fortsatt og vipper.

En hel verden sitter og venter på James Milner. Selvsagt blir det James Milner. Det bare må bli James Milner. Et klassisk Klopp-bytte. Milner kommer inn på midten og er med å lose laget inn til nok en seier.

Men det neste tv-bildet forundrer. Henderson gir kapteinsbindet til Virgil van Dijk. Før han løper ut til bytte. Det blir ikke James Milner.

Det blir Curtis Jones.

19- årige Curtis Jones kommer inn på 3-2. I en spinnvill fotballkamp som egentlig bare skriker etter rutine, trygghet og ro. Vi så ingen spesielle taktiske fordeler med å bytte inn Jones kontra Milner. Det var ikke sånn at det var mer behov for Jones sin skapende eleganse enn Milners trauste og pålitelige erfaring.

Å sette innpå Milner er å sette inn en Toyota. Det er kanskje noe grått, men du vet hva du får. Driftsikker og til å stole på. Å sette innpå Curtis Jones er som å sette inn en testbil drevet av solceller på taket. Det kan være framtida, men er dette virkelig tidspunktet å slippe testbilen ut i trafikken på?

Det er 3-2. Det er et åpent kampbilde. Det er Leeds. Det er 25 minutter igjen. Det er sesongåpning.

Signal om noe mer

Dette var ikke bare et modig valg av Klopp. Det var noe mer. Det var et signal. Curtis Jones ble tildelt et ansvar han ikke har fått før. Joda, han har fått noen kamper som innbytter tidligere. Men det er når kamputfallet er beseglet, eller når Everton skal slås ut av FA-cupen av det nest beste laget i byen – Liverpool reserves. Dette var noe annet.

Man kan også si at Klopp traff på byttet. Etter en vaklende start, Jones var tross alt delaktig i 3-3-utlikninga til Leeds, så var 19-åringen akkurat så aristokratisk, elegant og selvsikker som Klopp hadde håpet på. Milner er ull. Jones er fløyel. Det er behov for begge. Men akkurat denne lørdagen valgte Klopp fløyel. Det var overraskende. Men man trenger hverken tarotkort eller kaffegrut til å se hva dette byttet forteller om Klopps tanker om både nåtid og framtid.

Kanskje jeg leser for mye inn i byttet, men for meg var det likevel et vannskille. Jeg tror Klopp nå forventer at den 19-årige scouseren er moden for større oppgaver. Vi får se utover høsten. Men mye skal gå galt hvis ikke Jones får spille mer enn de 122 Premier League-minuttene han stod oppført med før denne sesongen.

Jeg tror det blir mer. Mye mer.

Jeg tror vi så starten på noe. Det er en ny bil på veien. Den har solceller på taket.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket