fbpx
salah azpilicueta liverpool-chelsea
Foto: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com

De fem viktigste spørsmålene før Chelsea-Liverpool

Vi er bare timer unna årets første superduell i Premier League. Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge ble en klassiker under Mourinho-epoken. Kan vi forvente oss enda en klassiker i dag? Mye taler for det.

Det er ennå tidlig i sesongen. Det gjør at det kan stilles enda flere spørsmål enn vanlig før en Premier League-kamp. Frank Lampards kjøpefest gjør det heller ikke enkelt å begrense seg til bare fem spørsmål. Men vi gjør da et forsøk.

Får Klopp kontroll på forsvarslinja?

På de siste åtte seriekampene har Liverpool sluppet inn 15 scoringer. Det er mye når en vet at laget kun slapp inn 33 i hele sesongen. Vi har vært inne på de defensive utfordringene i en tidligere artikkel, og en av de viktigste årsakene til problemene defensivt er forsvarslinja.

Noen ganger har den ikke vårt rett nok, og noen ganger har hele linja ligget for dypt i banen.

Hvis linja bryter så radikalt opp som vi har sett i det siste, når én spiller ligger langt bak de andre tre, så kan motstandere utnytte rommene bak disse tre. Vi så flere tilfeller både mot Leeds, Arsenal, Manchester City og sist gang Chelsea og Liverpool møttes – i 5-3-oppgjøret på Anfield.

I tillegg må van Dijk og Gomez/Matip pushe lenger inn på motstanders banehalvdel når Liverpool har ballen dypt inne i motstanders sone. Taper vi ballen da, så ligger vi komprimert nok til å stoppe motstanders forsøk på å spille seg ut via mellomrommet mellom vår midtbane og forsvar. Dette har midtstopperne våre ikke vært nok fokusert på i de siste kampene. Mot Leeds var det helt åpenbart for stor spredning mellom lagdelene.

Men heldigvis så vi også en klar bedring på dette i løpet av andre omgang, så la oss håpe at dette er fikset inn til Chelsea-kampen.

Hvordan stiller Lampard opp laget?

Dette er ikke lett å vite. I de siste seks kampene har det vært helt texas på Lampards taktikktavle. Laget har stilt opp i fem ulike formasjoner, med 25 ulike spillere.

lampard chelsea
Vitalii Vitleo / Shutterstock.com

Det kan ikke være enkelt for Klopps analyseteam å forholde seg til. Men det kan heller ikke være lett å være Chelsea-spiller. Når man i tillegg vet at det er mange nye ansikter på treningsfeltet til Chelsea i år, så blir det jo et spørsmål om Chelsea egentlig er klare nok til denne kampen. Det kan være gunstig å møte Chelsea så tidlig i sesongen.

Lampard sa på pressekonferansen i går at kampen mot Liverpool kommer for tidlig for flere nye og skadde spillere i Chelsea. Hakim Ziyech, Christian Pulisic, Thiago Silva og Ben Chilwell er alle nære å starte, men ingen av dem blir mest sannsynlig å se på gresset i ettermiddag.

Klarer Liverpool å utnytte Kepas keeperspill?

Det går hete rykter om at Chelsea er i ferd med å sikre seg Edouard Mendy, en 28-årig keeper fra Rennes. I tillegg fikk Willy Caballero en del spilletid på slutten av forrige sesong. Frank Lampard stoler åpenbart ikke på sin førstekeeper.

Det har han heller ikke god grunn til.

kepa azpicueta chelsea
MDI / Shutterstock.com

Kepa har ikke klart å hverken være den skuddstopperen som Chelsea så for seg før rekordkjøpet, eller være den distributøren som Lampard håpet på. Lampard ønsker jo at laget sitt skal spille seg ut bakfra. Da er det viktig med en keeper som er trygg med ballen i beina. I de siste kampene har ikke Kepa vært det.

Mot Brighton var Chelsea heldige som ikke ble straffet for Kepas usikre ballbehandling. Det kan være at Firmino, Mané og Salah klarer å utnytte denne svakheten bedre.

Hvem starter på Liverpools midtbane?

Som alltid er det spennende å se hvem Klopp starter med på midtbanen. Det er som regel der det roteres.

Henderson var vår beste spiller i fjor, svært god som åtter, mektig som sekser. Men han var kamprusten mot Leeds. Kamprusten har også Fabinho vært, selv om vi ante forbedring sist gang.

Kan det være at Klopp våger å starte med nyervervelsen Thiago som anker? Det ville vært et uvant trekk av Klopp, men Thiago er trolig i kampform ennå, siden han var med i Champions League hele veien. At han er god nok til å starte er sikkert, men om Klopp føler seg trygg på at spanjolen er klar, er vi mer usikre på.

Vi er derimot temmelig trygge på at Wijnaldum starter. Han er det store bindeleddet mellom forsvar og angrep. Han kom seg også i flere gode scoringsposisjoner mot Leeds. Det kan utnyttes bedre mot Chelsea.

wijnaldum pulisic liverpool chelsea
Vlad1988 / Shutterstock.com

Hva så med Keita? Vår mest intense press-spiller. Han kan bli viktig for å forhindre at Jorginho og Kanté får for mye spillerom sentralt.

Det blir ikke lett for Klopp å legge kabalen på midten med så mange gode spillere, men det er tross alt et luksusproblem. Vi satser på at Klopp går for en 4-3-3-formasjon, med Fabinho, Henderson og Wijnaldum. Det er trygt, Klopp vet hva han får.

Nærmer Salah seg hundre mål for Liverpool?

Mange er spente på om Timo Werner scorer i dag. Det er opplagt. Werner var svært nær en Liverpool-overgang, men endte til slutt opp i Chelsea. Jamie Carragher skjønte tyskeren, og mente at han ikke ville fått mye spilletid i Liverpool da han ikke ville klare å spille seg inn i førsteelleveren. Denne uttalelsen fra en av legendene på Anfield har nok Werner svært lyst til å gjøre noe med.

Men for egen del er jeg mer interessert i en annen angriper. Mohamed Salah. Han var elektrisk mot Leeds. Han viste stor arbeidskapasitet, briljant fotarbeid, fin ballbehandling og han var også dødelig foran mål. Det ble med tre scoringer mot Bielsas utvalgte. Hvordan går det mot Chelsea?

Egypteren har nå scoret 97 mål på 154 kamper for Liverpool. Han er kun tre mål unna å nå den hellige 100-grensa. Robbie Fowler er den som har nådd 100 mål raskest i Liverpool-trøye. Han brukte 165 kamper. Salah kan altså smadre den rekorden i høst. Kommer han nærmere på Stamford Bridge? Vi tror det.

Klopp og Lampard har møtt hverandre fire ganger. Klopp har gått seirende ut av tre av oppgjørene. Kun i FA-cupen har Lampard fikset en seier. I fjorårets sesong vant Liverpool begge kampene i Premier League. 5-3 på Anfield. 2-1 i London.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket