fbpx
milner
Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com

De 5 viktigste spørsmålene før kveldens møte med Lincoln

Det blir noen timer i buss østover i dag. Liverpool møter katedralbyens store stolthet, Lincoln City.

Lincoln City spiller i League One. De har begynt sesongen lovende og ligger på andreplass etter to runder. To seire har det blitt på Michael Appletons gutter. Laget står faktisk med fem strake seire.

Mye er usikkert foran kveldens kamp, men vi vet i alle fall at vi ikke stiller med et ungdomslag, slik vi måtte i desember, da A-lags-troppen spilte VM for klubblag.

Vi blir også svært overrasket hvis mange av de som slo Chelsea 2-0 spiller i kveld.

Dette er hva vi lurer mest på.

Hvilken formasjon starter vi i?

Vi har tidligere spådd at Liverpool kommer til å spille mer 4-2-3-1 i år. Dette vil være en ypperlig anledning til å fortsette utprøvinga. Spillere som Minamino og Shaqiri vil trives godt i en slik formasjon.

I pre season-kampene så vi at Klopp flere ganger la om til 4-2-3-1, og selv om det denne gangen vil være Pep Lijnders som leder laget, så vil ikke det påvirke en eventuell eksperimentering.

Hvem starter i midtforsvaret?

David Maddock i avisa Mirror virket i går svært overbevist om at Rhys Williams vil starte i tospann med Sepp van der Berg. Vi er ikke så sikre. Det vil eventuelt bli tøft for duoen som til sammen er 37 år.

Vi har også andre kandidater. Nathaniel Phillips har vært nærmere laget tidligere. Det samme har 17-åringen Billy Koumetio. Og det kan også være at Lijnders får lov til å stille med enten Fabinho eller van Dijk som en av to midtstoppere.

Gomez og Matip er helt sikkert ute med skader.

Starter Shaqiri, Grujic eller Origi?

Det er et par uker igjen av transfervinduet. Liverpool må slanke troppen fram mot 5. oktober. Vi har blant annet for mange spillere utenom homegrown-kvoten. Både Shaqiri, Grujic og Origi er spådd ut denne høsten. Men vi tror ikke det blir alle tre.

Origi kan tilby noe annet enn de spillerne vi har ellers i troppen.

Shaqiri har slitt mye med skader, men har tidligere vist at han har nivået inne, særlig i 4-2-3-1.

ChiccoDodiFC / Shutterstock.com

Grujic derimot tror vi flytter til Tyskland i løpet av oktober. Han er kanskje ikke et prioritert mål for Hertha Berlin lenger, men det er mange klubber i Tyskland som har serberen på radaren.

Vi tror nok at både Shaqiri og Origi starter denne gangen. Da vil spillere som virker nær et klubbskifte, Brewster og Wilson, i beste fall starte på benken. Der tror vi at de vil sitte ved siden av Harvey Elliott.

Starter både Jota og Thiago?

Vi føler oss helt sikre på at Diogo Jota starter. Han må spilles i kampform umiddelbart. Vi tror han starter i sin vante venstrekantrolle. Vi er svært spente på hva han kan vise fram allerede i debuten.

Thiago fikk 45 minutter mot Chelsea. Det ble relativt enkelt. Chelsea spilte tross alt med ti spillere. Men samtidig så var Thiago så overbevisende at vi bare vil se ham igjen. Mottakene, spillevendingene, rykkene. Det var en nytelse.

Men samtidig er vi usikre på om han bør få nye minutter så snart etter forrige kamp. Han har slitt en del med skader, Thiago, så kanskje et innhopp er mest fornuftig? Han vil også være et yndet taklingsobjekt for mange av Lincoln-spillerne. Kampen vises på Sky Sports, skal vite.

Milner og Jones er vi ganske sikre på vil starte. Det frigjør en plass hvis vi spiller i 4-3-3. Den kan bli Thiago sin.

Unngår vi skader?

Det er noe med cupkamper mot motstand fra nedover i divisjonene. Banene er ofte litt dårligere, og motstanderne er som regel virkelig preppet til kamp.

Vi kjenner ikke beskaffenheten på matta på Sincil Bank, men vi vet at det ikke kommer til å sitte 10 000 gale fans fra East Midlands og skrike etter hasardiøse taklinger og konvensjonell krigføring.

Dessuten så har Lincoln City vært et ganske moderne lag under manager Michael Appletons ledelse. De forsøker å spille fotball. Appleton er en del av den nye bølgen av engelske managere som har forlatt Route one-filosofien og faktisk prøver å spille en mer kontinental fotball.

Det skulle en ikke tro når man ser Appleton. Han ser ut som en rugbyspiller.

Dessuten så kommer han til å be spillerne sine om å være aggressive i kveld. Dette er en sjanse som mange av disse spillerne ikke opplever særlig ofte, så vi tror at motivasjonsjobben blir enkel for manageren

Appleton er i tillegg fra Salford, rett utenfor Manchester, og er vokst opp som Manchester United-tilhenger. Han står til og med oppført med kamper for klubben. Han vokste opp bare noen steinkast unna The Cliff, Manchester Uniteds legendariske treningsanlegg. United flyttet til et nytt treningsanlegg i år 2000, Carrington, men mytene om The Cliff lever videre. Salford er en by for tøffinger og mørke bakgater.

Hvis Appleton klarer å projisere noen av musklene og Salford-mentaliteten sin til spillerne, forventer jeg knallhardt press på ballfører, harde taklinger og fullt kjør på overganger. Så lenge vi unngår skader, så er det helt ok for meg.

Forventet lag: Adrian, Williams, Williams, Berg, Tsimikas, Milner, Jones, Shaqiri, Minamino, Jota, Origi

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket