fbpx
klavan lovren liverpool-chelsea
Foto: Photo Works / Shutterstock.com

De 25 beste kampene under Klopp: Plass 23 – Dagen da fansen forstod at noe var på gang

Vi fortsetter gjennomgangen av de 25 beste kampene under Klopp. Kriteriene varierer i denne kåringa. Dramatikk og kvalitet er likevel stikkord som ofte går igjen. I dag har vi kommet fram til en lenge etterlengtet seier på Stamford Bridge

23. Chelsea-Liverpool 1-3 Oktober 2015 – Premier League

Den 17. oktober 2015 hadde Jürgen Klopp ledet sin første Liverpool-kamp. Etter en seig sesongstart under Rodgers, var det tydelig at laget hadde funnet nye krefter. Klopp satte farge på laget umiddelbart. Fansen kunne se endringene i spillestil og innstilling.

Ingen lag hadde løpt like mye i en enkeltkamp denne sesongen som det vi gjorde i denne kampen. Tyskeren hadde lovet oss heavy metal, og det var det vi fikk. Spillerne ble svette. Men Tottenham var et solid lag, og alle mønstrene i spillet satt jo ikke enda. Kampen endte 0-0.

Så fulgte tre forglemmelige kamper. Et svakt uavgjortresultat på Anfield mot Rubin Kazan. Deretter en ny uavgjort i serien, hjemme mot Southampton. Noen dager etter vant vi mot Bournemouth i ligacupen.

Men det var det som skjedde på Stamford Bridge på siste dag i oktober som virkelig satte fyr på fansen.

Begge lag hadde fått en traurig start på sesongen. Chelsea hadde vunnet serien i mai, men tredjesesongene under Jose Mourinho pleier å by på utfordringer. Så også denne gangen.

De blå hadde startet 2015-16 sesongen svakt. Resultatene og prestasjonene var tidvis horrible, og det gikk rykter om dårlig stemning i garderoben. Mourinho hadde virket lammende og konfronterende, mente mange.

Så kommer et Liverpool-lag som også lå plassert lenger ned på tabellen enn ønskelig. Kampens betydning var enorm for begge managerne. Mourinho kjempet for å beholde jobben, Klopp for å vekke en tradisjonstung, men sovende kjempe.

Etter fire minutter scorer Chelsea. Brasilianeren Ramires stanger inn 1-0. Liverpool mønstret Clyne, Skrtel, Sakho og Moreno i forsvarsfireren, og flere av dem opptrådde passivt og ustrukturerte. Den verst tenkelige starten.

Chelsea kontrollerer resten av omgangen. Dommeren hadde lagt til to minutter. Disse var ferdigspilt. Vi var inne i det 48. minutt. Jose Mourinho var på vei til garderoben.

Så snur han seg.

Jeg vet ikke hvor mange overtidsmål Liverpool har scoret under Klopp, men det er ikke få.

Coutinho scoret mange vidunderlige mål i rødt. Hans artisteri og teft for vakre scoringer fikk oss nesten til å glemme at han aldri var en god press-spiller. Og det var ikke uten grunn at vi fikk over 100 millioner pund for ham i januar 2018. Coutinho var et offensivt unikum.

At det var Coutinho som skulle snu kampen på Stamford Bridge var likevel noe overraskende. Brasilianeren hadde gått over 700 minutter uten nettkjenning i Premier League, han var inne i en tørke. Men det han gjør i det 48. minutt er en av hans viktigste og mest minneverdige øyeblikk.

Han mottar ball i fart rett utenfor 16-meteren, løpende på tvers, mot venstre. Først så drar han vekk Ramires med en lekker dragning, før han legger ballen over på venstre. Coutinho er høyrebeint. I fart skrur han så ballen i en nydelig kurve opp i venstre hjørne. Med venstre bein.

Mourinho måper halvveis inn i tunnelen.

I andre omgang skrur vi opp tempoet ytterligere. Den normalt sett gjerrige forsvarsrekka til Chelsea, med John Terry i spissen, klarte ikke å demme opp. Først gjør Coutinho sitt andre mål for dagen. Enda en gang er han trygg med ballen i beina i trange rom, og plasserer ballen opp i høyre kryss fra ti meter. Også det etter en finte som setter forsvareren sjakk matt.

I det 83. minutt setter Christian Benteke punktum. Belgieren manglet både press- og samhandlingsegenskaper til å kunne bli en hit under Jürgen Klopp. Men han var med å ydmyke Chelsea på deres egen arena denne dagen. Og la oss være ærlige, akkurat det har ikke skjedd for ofte på 2000-tallet. Benteke fastsetter sluttresultatet til 1-3, etter et frigjørende overhopp av Adam Lallana.

Dette var den første PL-seieren under Klopp. Vi var på vei. Vi tvilte nok ennå, tvilen rant jo i blodet vårt. Men vi nærmet oss.

For Mourinho sin del gikk det ikke like bra. Noen kamper senere var han enda en gang ferdig på Stamford Bridge. Jürgen Klopp var en av de som hamret spikeren inn i kista. Det skulle ikke bli siste gang.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket