fbpx
firmino jubel champions league
Foto: Cosmin Iftode / Shutterstock.com

De 25 beste kampene under Klopp: Plass 21 – Stor triumf, et lite antiklimaks likevel

21. Liverpool-Tottenham 2-0 Juni 2019 – Champions League

Det føles rart å plassere en Champions League triumf så langt ned på lista. Vår sjette seier i den gjeveste turneringene av dem alle burde jo kommet høyere. Det var sågar Klopp sin første tittel i CL, og hans første med Liverpool.

Men det var noe udramatisk over det hele. Det var noe flatt. Det var faktisk et lite antiklimaks.

Vi hadde akkurat vært vitne til et av de drøyeste kappløpene i Premier League sin historie. To tungvektere hadde dunket løs på hverandre, i runde etter runde. Ingen nektet å gi seg. Ingen kastet det hvite flagget. De presset hverandre fram til 98 og 97 poeng, en sesong uten sidestykke. Det hele ble ikke avgjort før i siste runde.

Vi hadde også vært vitne til en ufattelig snuoperasjon i semifinalen i turneringa vi nå skulle vinne. Der kampen mot Barcelona inneholdt alt, inneholdt kampen mot Tottenham egentlig ganske lite.

Favorittene tok ledelsen på en relativt billig straffe etter ett minutt. Utfordreren tar over banespillet, men skaper ganske lite. Vi avgjør så med en sen dødballscoring.

Det var det. Finalen vil ikke bli husket av nøytrale seere, og helt ærlig, det meste av den huskes ikke av undertegnede heller.

Vi satt på en bar i Barcelona og så kampen, ironisk nok. Jeg var rolig i 90 minutter. Ikke en eneste gang følte jeg nerver. Det var ikke som året før, da vi var i Kiev. Da sov jeg ikke de siste to døgnene før kamp. Denne gangen sov jeg godt, både før og etter kampen.

Jeg var rett og slett trygg på seier på forhånd, og det var lite i selve kampen som rokket ved dette. Jeg jublet jo, men pulsen var lavere enn gleden.

Sesongen 2018-19 hadde vært så utmattende, så nervepirrende, så minneverdig. Vi hadde spilt som konger. Kun ett tap i serien. Mange vanvittige fotballkamper. Så mye fantastisk spill. Det var opplagt at en slik sesong ikke kunne avsluttes uten en kroning. Noe måtte vi få igjen. Det fikk vi.

Som ventet.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket