fbpx
liverpool manchester city
Foto: charnsitr / Shutterstock.com

De 25 beste kampene under Klopp: Plass 19 – Fabinhoooooo!

Vi forsetter mimringa fra de beste kampene under Jürgen Klopp. Nå har vi kommet fram til kanskje den viktigste kampen i gullsesongen 2019-2020.

19. Liverpool-Manchester City 3-1 November 2019 – Premier League

Åtte dager etter at vi tok med oss alle poengene borte mot Aston Villa, ventet en ny prøvelse. Årets største. Manchester City hadde slått oss med ett poeng sesongen før, nå stod de på den andre siden av banen. Anfield var klar til fest. Og for en fest det ble.

Vi hadde ant det lenge, men det var først etter å ha beseiret vår største konkurrent, at vi virkelig forstod at dette var året. Dette måtte da bli året. Nå måtte vi vel ferdige med “neste sesong”-frasen vår.

Det skilte seks poeng mellom lagene før kampen. Liverpool stod med ti seire og en uavgjort på Old Trafford. City hadde tapt for Norwich og Wolverhampton, i tillegg til en uavgjort mot Tottenham. Der vi var solide over hele banen, så fremstod City som sårbare. Uten Kompany savnet de en lederfigur. Uten en skadd Laporte savnet de et defensivt fyrtårn.

I Community Shield tidligere på høsten hadde vi slått dem på straffer, etter 1-1 i ordinær tid. Men resultatet fortalte ikke hele historien. For så man bak resultatet, så var vi bedre. Vi var sterkere, raskere og tryggere. At vi ikke klarte å avgjøre før straffene var flatterende for City. Vi så ursterke ut.

Kampen i november skulle bli det neste møtet mellom gigantene. Dette var den store testen. Dette var en sekspoengskamp.

Når man om noen års tid kikker tilbake på oppgjørene mellom disse klubbene, så er det et mønster som går igjen. Kampene blir ofte svært målrike, og ofte vinner et av lagene med minst to mål. Men etter Community Shield, og ikke minst etter det tilsvarende oppgjøret på Anfield i 2018, så var mange nysgjerrige på Pep Guardiola sin inngang til kampen.

manchester city pep guardiola
Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Pep endrer aldri sin filosofi. Han endrer aldri sin plan, sitt spill. Han holder på sitt. Med ett unntak. I 2018 endret Pep stil.

Etter å ha blitt slaktet på Anfield i kamp etter kamp, følte han seg nå tvunget til å stenge kampen. Vanligvis er kampene mellom Liverpool og City svært åpne. Men i 2018 så stengte spanjolen igjen rommene. For første gang la han laget lavt, han tok ingen sjanser. Kampen endte 0-0.

Men dette var ett unntak.

For ett år senere så var alle sluser åpne igjen. Begge lag viste blendende angrepsfotball. Modig, ambisiøs og kreativ angrepsfotball. Kampen kunne tippet begge veier. Men det var vår tur nå.

Først dunker Fabinho inn 1-0 etter et vannvittig langskudd. Balltreffet var så rent at vi kunne se merket på ballen gjennom hele ferden. Ederson var sjanseløs.

fabinho
Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Noen minutter senere smeller det igjen. En klassescoring nok en gang. Først crosser Trent Alexander-Arnold til motsatt kant. Han slår den faktisk med venstrebeinet. Perfekt vektet. Robertson hadde satt på turboen og utnytter rommet som hadde oppstått da City hadde sideforskjøvet laget. Han løper noen meter med ballen, kikker opp, og svinger inn et millimeterpresist innlegg som sniker seg på innsiden av alle City-forsvarerne, men som har nok skru utover til å treffe Salah bak i feltet. Den er ikke ferdigscoret, egypteren nikker glimrende. Alt med tempo. Alt med presisjon.

I andre omgang setter Sadio Mane spikeren i kista. Nok en gang kunne publikumet på Anfield kose seg med fotball på det absolutt øverste nivå. Nok en gang fikk vi se et innlegg som var verdt inngangsbilletten alene. Kaptein Henderson frigjør seg nede mot linja, og skrur ballen utover i feltet. På bakre stuper Mane i mål.

Kampen var over. Ledelsen var på tre mål. Det mister man bare ikke. Selv om City gjorde et solid forsøk, og klarte å hamre inn en redusering helt mot slutten.

Ni poeng skilte nå lagene. Avstanden skulle bare bli større.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket