fbpx
shaqiri
Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com

De 25 beste kampene under Klopp: Plass 17 – Det store tronskiftet

Det er få ting som er mer tilfredsstillende enn å slå Manchester United.

Premier League-epoken har i så måte vært et temmelig grått kapittel. I mange år har Ferguson stått og glist i mai. Men i de senere år har rollene snudd.

17. Liverpool- Manchester United 3-1 desember 2018 – Premier League

Hva er det egentlig med kampene mellom de to store rivalene i engelsk fotball? Hvorfor blir kampene ofte så kjedelige?

Denne koden har Klopp faktisk ikke løst ennå. Som Enigma, den tyske krypteringsmaskinen under andre verdenskrig, virker koden nesten uløselig. Kan den knekkes? Vel, vi var i alle fall fryktelig nære den 16. desember 2018.

Vi fløy i serien. Fortsatt ubeseirede etter 16 kamper. Men vi hadde spilt uavgjort tre ganger, og Manchester City lå kun poenget bak. På motsatt banehalvdel ventet de blå sin nabo, Manchester United. Alle var enige om at avstanden mellom lagene var stor. Både i kvalitet og i form. Men dette pleier ikke å bety all verden. På forhånd er kampene mellom de to store i britisk fotball helt åpne.

Denne gangen skulle det likevel vise seg at Liverpool for alvor hadde feiet rivalen ned fra pidestallen sin. Vel, de hadde strengt tatt ikke vært der oppe på seks år. Men seieren var likevel en manifestasjon. En manifestasjon på både et rollebytte og på tunge ambisjoner om seriegull.

Vi var bedre i alle spillets faser. Det stod lenge 1-1. Men det var høyst ufortjent. Liverpool dominerte de røde djevlene fullstendig. Vår store nemesis fremstod som et juniorlag i forhold. Men det var ikke før Xerdan Shaqiri ble byttet inn for en tom Naby Keita at avgjørelsen falt. Det tok tre minutter.

Etter å ha vært banen i 180 sekunder, lagde Shaqiri sveitserost av Ashley Young, før ballen føyk opp i tverrliggeren og inn.

Kun minutter senere var Jøtulovnen, som Atle Antonsen kaller Shaqiri, frampå igjen. Et kontrollert skudd fra 18 meter. De Gea var sjanseløs. 3-1. Ti minutter igjen. Men de som nå forventet et stormløp fra bortelaget, måtte tro om igjen. Det var kun Liverpool på slutten også. Firmino og Salah hadde begge muligheter på tampen.

United skapte ingenting. Ikke på de siste ti minuttene. Ikke på hele kampen. Hvis vi da ser bort fra en sjelden keepertabbe av Alisson Becker i første omgang. Men den kan vi gjerne se bort fra.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket