fbpx
klopp
Foto: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com

De 25 beste kampene under Klopp: Plass 22 – Det perfekte vorspielet

22. Liverpool-Chelsea 5-3 Juli 2020 – Premier League

Noen kamper er bare fulle av sødme. Man er ikke engstelig før kampen. Man er ikke redd under kampen. Alt er lugnt og skyfritt. Hjemmekampen mot Chelsea var en slik kamp.

Seriemesterskapet var allerede sikra. The Kop var gjort klar til medaljeutdeling og pokalløfting. Fyrverkeri var kjøpt inn. Vi skulle bare spille en fotballkamp først. Det ble en æresrunde.

Og for et fyrverkeri kampen ble. Chelsea var desperate etter poeng. Liverpool hadde senket seg litt de siste ukene, gått ned i intensitet. Men nivået var likevel mer enn nok til å bekjempe Lampard og hans talentfulle tropp. Kampen var en manifestasjon på hvor stor avstanden nå var mellom klubbene.

Opptakten var ikke bare positiv. Etter litt bitre og urettferdige poengtap mot Arsenal og Burnley, så var mange fans skuffa over at vi ikke lenger kunne smadre flere rekorder. Som høyeste poengsum eller 19 hjemmeseire i én sesong. Men seieren over Chelsea var såpass sterk, og pokalen såpass fin, og jubelscenene såpass ekstatiske, at sesongen fikk et verdig punktum likevel.

Kampen ble rein propaganda for Premier League. Høyt tempo. Temperatur på og utenfor banen. Flotte scoringer.

For det var virkelig noen nydelige mål vi fikk se. Først Naby Keita sin kanon som førte oss i ledelsen. Deretter frisparket til Trent Alexander Arnold. Det var ikke første gang vi fikk se den giftige dødballfoten hans, og det blir ikke siste. For teknikken hans er så stabil og sikker. Mellom 20 og 25 meter er han dødelig.

Innleggsfoten hans er ikke dårligere. Assisten til Bobby Firmino sin første PL scoring på Anfield i 2019-2020 var også nydelig.

Christian Pulisic er en spiller Klopp har vært begeistret for i lang tid. Vi så hvorfor denne dagen. To glimrende aksjoner førte Chelsea inn i kampen igjen. 4-3.

Men så fikk se enda en signaturscoring fra Liverpool. Nok en gang scoret vi på kontring etter defensiv dødball. Andy Robertson løp fra alt og alle. Særlig ble Jorginho ydmyket. På bakre stolpe forvaltet Chamberlain skottens innlegg perfekt. Effektivt og hurtig.

Det var den perfekte oppladning til enda en av Jordan Henderson sine pokalløftinger. Det var da festen tok av.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket