fbpx
andy robertson
Foto: katatonia82 / Shutterstock.com
Under Jürgen Klopp har britene gjort comeback i den røde trøya. Bør vi se innenlands for å finne Liverpools kommende spillerkjøp?

Ikke på lenge har Liverpool hatt en større britisk stamme enn nå: Av de 23 Liverpool-spillerne som var på banen i et tosifret antall kamper forrige sesong, var ni britiske.

Transferhistorien viser at Klopp har etterfylt med engelske eller britiske spillere når for mange har forlatt klubben.

Britiske rykter i sommer

Sommeren 2017 kjøpte Liverpool den engelske landslagsspilleren Alex Oxlade-Chamberlain og U21-landslagsspilleren Dominic Solanke, dessuten skotten Andy Robertson. Det britiske påfyllet i stallen kom kort etter at André Wisdom, Joe Allen og Jordon Ibe forlot Melwood.

I fjor dro Daniel Sturridge, Danny Ings og Ryan Kent videre til nye klubber. I år mistet klubben Nathaniel Clyne og Adam Lallana. Kan vi derfor regne med at et par av Liverpools kommende kjøp vil være britiske spillere

Ryktene om Jamal Newis og Ben White surret kraftig tidligere i sommer, men så langt er bare den greske venstrebacken Konstantinos «Kostas» Tsimikas blitt hentet.

Bunnår under Rafa

Under Jürgen Klopp har britene gjort comeback i den røde trøya. Bunnårene var Rafael Benitez siste to sesonger. Mellom 2008 og 2010 var det knapt en brite, enn si en engelskmann, på Liverpools lag. Steven Gerrard og Jamie Carragher, og så noen kamper av Robbie Keane den ene sesongen, og Glen Johnson den andre. Hvis den engelske landslagssjefen hadde håpet på Liverpool-spillere til landslagssamlingene sine, ville han blitt skuffet.

Forvandlingen var stor fra tiden under Gérard Houllier. I franskmannens første sesong fikk hele 14 britiske spillere spilletid i et tosifret antall kamper. Det kan ha hengt sammen med at Houllier nettopp hadde overtatt spillerstallen, for tallet holdt seg ikke like høyt. Likevel var det både ni og ti briter blant de mest brukt Liverpool-spillerne i årene som fulgte.

Opptur med King Kenny

kenny dalglish
AHMAD FAIZAL YAHYA / Shutterstock.com

I 2006/07, det året da Rafael Benitez ledet Liverpool til klubbens andre Champions League-finale på tre år, var det riktignok tre engelske spillere øverst på listen over de mest brukte: Pennant, Carragher og Gerrard spilte alle mer enn 50 kamper. Totalt fikk syv britiske spillere et tosifret antall kamper det året. Men deretter stupte det, inntil bunnen ble nådde gjennom årene som fulgte.

En opptur, sett med britiske øyne, kom da Kenny Dalglish og Damien Comolli hentet Charlie Adam, Stewart Downing, Jordan Henderson og Andy Carroll, men flere av disse forsvant relativt raskt. Roy Hodgson hentet Joe Cole, mens Brendan Rodgers rekrutterte Joe Allen og Nathaniel Clyne. For å nevne noen. Liverpool-karrieren ble ikke så lang for alle.

Ny tid under Klopp

I 2017/18 nådde Jürgen Klopp sitt toppår med hele ti britiske spillere i det gjeveste selskapet. James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Andy Robertson, Dominic Solanke, Adam Lallana, Daniel Sturridge og Danny Ings var alle på banen i minst ti kamper. I tillegg fikk også Jon Flanagan, Nathaniel Clyne og Ben Woodburn spilletid. Ikke siden 1998/99 hadde andelen vært større.

Forrige sesong var tallet ni og siden da har Adam Lallana tatt farvel. Nå blir spørsmålet om unge spillere som Curtis Jones, Neco Williams, Harvey Elliot og Rhian Brewster klarer å få nok kamper til å holde statistikken oppe, eller om det kommer nye spillere inn døren. Og hva vil egentlig skje med de litt eldre Harry Wilson og Nat Phillips?

– Drømmen er et lag med bare scousere, har Jürgen Klopp sagt. Og: – Hvis jeg må velge mellom to like gode spillere, der den ene er lokal, vil jeg alltid velge den lokale.

Det lover godt for local lads fra Akademiet.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket