fbpx
wijnaldum
Foto: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com

Barcelona blir nektet å kjøpe Wijnaldum, hevder britisk avis

Det er Daily Mirror som hevder at La Liga setter ned foten for en eventuell avtale.

Gini Wijnaldum skal ha vært Ronald Koemans førstevalg på transfermarkedet, men på grunn av finansielle reguleringer bestemt av de spanske klubbene i fellesskap, så blir den katalanske storklubben nå nektet å kjøpe nederlenderen av La Ligas tilsynsmyndigheter.

Alle de spanske klubbene må nå etterleve strenge finansielle restriksjoner på grunn av covid-19. Klubbene fikk hjelp til å komme seg over den verste krisa i vår, men samtidig førte dette til ekstraordinære regler. Hvis en klubb skal kjøpe en spiller nå, så må den samme kjøpsummen også betales til spanske myndigheter, som hjalp klubbene finansielt under krisa.

Det er La Liga som selv er tilsynsmyndighet, og de passer på at klubber ikke bruker mer enn de har lov til. Hver klubb har et tak på hva de kan bruke framover på transfers og administrasjon. Dette taket bestemmes av hver klubbs regnskap for de siste fem årene. Barcelona sliter blant annet med lønnsutgifter på 600 millioner euro i året.

Nå har altså La Liga sagt nei til Barcelonas transferplaner.

– Vi har et system for å overvåke klubbenes økonomi som går lenger enn UEFAs FFP-reguleringer. UEFA kommer inn i etterkant. Vi kommer inn i forkant og underveis, sier Joris Evers, kommunikasjonsdirektør i La Liga.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket