fbpx
Foto: Pool via REUTERS/Peter Powell/NTB

Sommeren 1999 forberedte en 19 år gammel Steven Gerrard seg til en ny sesong. Han hadde 13 førstelagskamper bak seg og trøye nummer 17 var blitt hans. Nå gjentar historien seg med en annen scouser.

Curtis Jones er også 19 år, med trøye nummer 17 når sesongen starter. Han har spilt 13 førstelagskamper, nøyaktig som midtbanelegenden han følger i fotsporene til. Begge er offensive midtbanespillere, begge er født i Liverpool, og begge ble en del av klubben som niåringer.

Likhetene er så store at de nesten skremmer.

Én ting skiller Curtis Jones og Steven Gerrard: Jones har scoret mål, tre av dem. På samme tidspunkt hadde ikke Gerrard rukket det, men det skulle han gjøre senere – i bøtter og spann.

“Et eksepsjonelt talent”, har manager Jürgen Klopp sagt om 19-åringen. Og: “Veien står åpen for ham”. Men tyskeren har også sagt at Jones må fortsette å forbedre seg.

Beinhard konkurranse

Curtis Jones er Liverpools nye stjerneskudd. Går det an å tro på at den 19 år gamle scouseren kan bli fast på Liverpools midtbane innen sesongen er ferdigspilt?

Trent Alexander-Arnold er det ferskeste beviset på at det er mulig. Den nå 21 år gamle høyrebacken debuterte så tidlig som i 2016/17-sesongen og er for lengst en etablert spiller på førstelaget. Men posisjonen han spiller i ble håndplukket for ham, siden det var der konkurransen var svakest. Trent var egentlig midtbanespiller, men der var veien frem så full av solide konkurrenter at klubben fant en annen løsning for unggutten.

For Curtis Jones var det ingen slik snarvei. Midtbanespilleren måtte albue seg frem blant alle de andre midtbanespillerne for å ha noen fremtid i klubben. Vil han virkelig klare det? Fem mål på 16 kamper ser bunnsolid ut. 12 førstelagskamper i fjor, allerede tre denne sesongen – og to mål – lover godt.

Men som 19-åring?

I konkurranse med Wijnaldum, Keita og Oxlade-Chamberlain om venstre indreløper-posisjonen?

Har han noen sjanse?

Kaptein-emne?
Den da 19 år gamle Steven Gerrard klarte det. 31 kamper i gjennombruddssesongen 1999/00, deretter 50 kamper i oppfølgeren. Resten er historie.

At det er mulig beviste også Jamie Redknapp, som riktignok ikke kom fra Liverpool eller fra Liverpools akademi, men fra Bournemouth. Likevel var situasjonen nær identisk da også denne midtbanespilleren i en alder av 19 år sto foran sin gjennombruddssesong – med bare ti førstelagskamper bak seg. Han fikk 40 kamper i den påfølgende sesongen!

Hva annet enn alderen og posisjonen på banen fikk Gerrard og Redknapp til felles? Jo, begge ble kapteiner for Liverpool FC.

På nettet spekuleres det allerede om Curtis Jones vil gå i Captain Fantastics fotspor her også.

Hvis Curtis Jones starter mot Arsenal på mandag, vil det være et nytt langt skritt mot noe stort for Liverpools nye midtbanehåp.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket