fbpx
salah injury
Foto: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com
Liverpool bør kjøpe en kantspiller.

Det har vært stille på ryktefronten i sommer. Det har stort sett vært snakk om Thiago. Ellers har stillheten vært øredøvende.

Mange ønsker å hente Thiago. Det har jeg også. Men er det virkelig der behovet er størst? Jeg synes ikke det.

Midtbanen til Liverpool er allerede stappet med klassespillere. Nå er riktignok Lallana solgt, og Oxlade-Chamberlain langtidskadd, men vi har da fortsatt spillere som Keita, Fabinho, Wijnaldum, Milner, Henderson og en spennende Curtis Jones klar til dyst. Nå starter kapteinen trolig på benken i morgen, men poenget er at vi har meget gode erstattere.

Men hvordan er det på kantene? Hva gjør hvis vi Salah eller Mané blir skadd? For meg er det et mer presserende behov.

Avstanden ned til alternativene er mye større der enn på midtbanen. Klopp har stort sett satt inn Origi når Salah eller Mané ikke spiller. Men Origi har ikke akkurat briljert i innhoppene på venstrekanten. Det kan være at han bare trenger rytme, men generelt synes jeg han ser bedre ut sentralt, og gjerne i andre kampbilder enn i etablert angrepsspill.

Men problemet stopper ikke der. For hvem står i køen bak Origi?

Minamino kan kanskje fungere, Shaqiri er ryktet å bli viktigere i år enn i fjor, Elliott har fått spilletid i pre season, Chamberlain har vært brukt som kantalternativ ved behov.

Thats it. Det er alternativene. Er det bra nok?

Avstanden opp til Mané og Salah er stor, meget stor.

Nå har vi vært heldig så langt. For Mané og Salah er nesten aldri skadd. De spiller. De kan variere noe i form, men generelt spiller de ofte på et skyhøyt nivå. De er verdensklassespillere.

Men marerittet er hvis en av de blir langtidsskadd. Plutselig ødelegger Salah kneet og er ute i ni måneder. Hva da? Vil alternativene være gode nok? Jeg tror ikke det. Jeg mener vi bør kjøpe et bedre kantalternativ. En rask kant som kan utfordre begge veier, være sterk i press-spillet og som kombinerer omtrent like bra med med indreløper og back som Mané og Salah.

Thiago er klasse – men behovet er størst på kant.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

2 Responses

Legg inn en kommentar

Shopping Basket