fbpx
Foto: Cosmin Iftode / Shutterstock.com
Vi tror at to tradisjonstunge klubber havner på plass 9 og 10 i Premier League 2020-21

Vi fortsetter presentasjonen av tabelltipsene våre, og minner om gjennomgangen av lagene vi mener ender på plassene 11-15.

Vi krabber nå oppover på tabellen.


10. plass – Crystal Palace

Jeg har vært på Selhurst Park to ganger. Begge gangene var stemninga gjennomsnittlig. Men etter opprykket til Premier League i 2013 så skjedde det noe. Klubbens maskot fløy over stadion, og publikum klappet gjennom hele kampen. Uten pause. Laget fra Sør-London hadde klart å skape en atmosfære for fotball som mange andre klubber misunte dem.

Noen år senere tok seriens eldste manager over ansvaret. Roy Hodgson har lenge vært en liten tryllekunstner med lag med få ressurser. Lag han kan organisere i en forsvarsblokk. Lag der fansen godtar en stram forsvarslinje og kontringsfotball.

Laget endte på 14. plass i 2019-2020. Men som så ofte før med lag ledet av Hodgson, så ble man fornøyd og tilbakelent da man nådde de hellige 40 poeng. En poengsum som ofte har vært tilstrekkelig til å beholde plassen i ligaen.

På de siste åtte kampene kapret de ett fattig poeng. Potensialet i klubben er derfor trolig høyere enn den 14. plassen de til slutt endte på.

Laget er godt balansert, de har rutinen, og de har spillere som kan skape trøbbel for alle lag i Premier League. Spillere som Zaha, Townsend og Ayew har alle fart som kan avsløre de fleste lag på kontra.

De har en solid midtbane, med sterke og ballsikre toveisspillere, og forsvaret er preget av gode relasjoner og kontinuitet, samt to hyperraske backer.

Nå er Zaha ryktet bort, men klarer Crystal Palace å beholde juvelen sin, så tror vi en topp 10-plassering er innen rekkevidde. De har spillermaterialet til det. Men da må laget vise en sterkere ryggrad enn i 2019-2020.


9. plass – Everton

Klubben har slitt med økonomien under pandemien. Eierne har fått både administrasjonen, trenerapparatet og spillerne til å både ta lønnskutt og lønnsutsettelser, og det kan være at denne forbrødringa kan skape et sterkt samhold på Goodison Park denne sesongen.

Klubben har også tatt opp lån for å kjøpe nye spillere. Denne strategien må selvsagt bli solgt inn til spillere som gikk ned i lønn, og til alt overmål får konkurranse om plassene på laget.

Everton endte på 12. plass i 2019-2020. Vi tror de klatrer ytterligere tre plasseringer i år.

De har en manager som egentlig er ute på sitt livs viktigste oppdrag. Ancelotti har vunnet Champions League med både Milan og Real Madrid.

Han har ledet lag til seriemesterskap i Italia, Frankrike og England. Utenom Real Madrid og Milan har han trent klubber som Juventus, PSG, Chelsea, Napoli og Bayern Munchen. Det er over tjue år siden han trente mindre klubber som Reggiana og Parma.

Etter å ha vært på vandring i storklubbenes rike i 22 år, skrev han under en avtale med lillebroren på Merseyside i 2019. Endelig skal han få vise at han også kan bygge en klubb, ikke bare ta over en stormakt med mye penger.

Everton kan fort være Ancelottis prestisjeprosjekt.

Laget er både erfarent og balansert. De har både styrke i angrepet og mye spennende på midtbanen. Backene er også meget solide. Men både midtforsvaret og keeper vil nok fortsatt svikte klubben og fansen med ujevne mellomrom.

Vi tror likevel det holder til en 9. plass.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket