fbpx
Foto: Andrew Couldridge/Pool via AP

Spillerbørs mot Arsenal: Robertson friskest i en seig og tett affære

For andre året på rad så startet Liverpool en sesong med Community Shield på Wembley. For andre året på rad gikk kampen til straffesparkkonkurranse. For andre året på rad så tapte vi.

Men spillet bar mer preg av kort ferie enn spillet mot Manchester City i fjor. Det sprudlet mer for ett år siden. Dessuten skal Arsenal ha skryt for sitt forsvarsarbeid. De virker mer modne og kollektive i sin defensive 3-4-3-formasjon nå.

Likevel var det også noe å ta med seg fra tapet mot Arsenal. Fabinho fikk prøve seg som stopper, Minamino fikk spille sammen med den faste trioen på topp, og omlegginga til 4231 etter 60 minutter var spennende.

Alisson – 6,5
Han var knapt i aksjon, den nyklipte. Han var sjanseløs på scoringa, og hadde en flott redning noen minutter senere. Ellers ble det enda en kjølig kveld for Alisson. Før kampen ble avgjort på straffer. Arsenalspillerne satte alle sine straffer relativt utagbart for keeper.

Williams – 5
Han blir sjelden satt på prøve defensivt. Arsenal hadde riktignok noen overganger som kunne blitt farlig, men kun et par ganger ble den unge backen utfordret. Den ene gangen endte det med scoring, men Williams kan ikke lastes. Aubameyang utfordrer innover, mens Niles kommer på overlap på utsiden. Da er det ikke lett.

Han lå ellers noe smalt i banen til tider. Offensivt så noterer vi oss to gode innlegg, men at Williams for sjelden satte fart med ball i beina. Det var flere ganger han ikke utnyttet åpne rom foran seg. Det er vanligvis en styrke han har. Men han virket noe preget av alvoret, Aubameyang og det tidlige baklengsmålet.

Gomez – 6
Klarer seg fint i midtforsvaret, løper opp en del baller i bakrom. Han faller noe tidlig av og til, og gjør at den snorrette forsvarslinja blir ujevn. Men ellers solid. Klarer dessverre ikke å markere seg på backen den siste halvtimen.

Van Dijk – 6,5
Han har kontroll de få gangene han må i aksjon på Liverpools tredjedel, men ligger tidvis for dypt i banen når Arsenal tar over ballen. Han oser som vanlig av selvtillit kampen igjennom.

Robertson – 8
Var svært god defensivt de gangene Arsenal klarte å passere midtbanen vår på overganger. Løp og blokkerte farlige tilløp. Men han var dessverre feilplassert på opptakten til Arsenals scoring. Offensivt så var han frisk og god. Slo hele 12 innlegg i løpet av kampen, og flere av dem ble farlige. Han satte også opp Mané på hans store sjanser.

Fabinho – 6
Han så tung og treng ut i Østerrike, så dette var et skritt fram. Noe friskere, noe mer intens. Men han slet litt med overgangene til Arsenal i første omgang. Han kan også komme raskere i posisjon til pasning. Det var flere ganger vi manglet flyt i spillet fordi det manglet spillalternativ sentralt. I andre omgang ble han flyttet ned som midtstopper. Han klarte seg bra, men slet litt med posisjoneringa si da Arsenal satte opp tempo helt mot slutten.

Wijnaldum – 6
Han kom langt mer til sin rett da Klopp la om til 4231 noen minutter ut i andre omgang. Kontrollerte midten sammen med Keita i 25 minutter da. Var dessverre ikke like god i første omgang. Slurvet litt med avleveringer og var noe treg i presset. Spiller som vanlig på det trygge.

Milner – 6
En kamp på det jevne for daddy cool. Han gjør en del usynlig arbeid. Kommer blant annet på flere fine løp inn i boksen. Bør score på ett av disse innløpene, men nikker det flotte innlegget fra Williams over. Han bryter mange Arsenal-overganger, men er noe treg oppe i visse situasjoner , og får et fortjent gult kort til slutt. Blir byttet ut da vi la om til 4231.

Salah – 5,5
Dette har ikke vært Salah sin pre-season. Det lugger i kombinasjonsspillet, han sliter ofte med touchen, han er ikke like rapp i steget, og i kampen mot Arsenal var han også uvanlig lite involvert. Klarer sjelden å utfordre Tierney og Maitland-Niles. Selv om Salah har sett bedre dager, så har han to frigjørende pasninger til Robertson, og egypteren er også igangsetteren på målet.

Firmino – 6
Blomstret mer da vi la om til 4231. Kom da dypere i banen med mindre press i ryggen og kunne diktere spillet mer. Har noen flotte flikker også i dag. Presterer likevel noe enkelt i de første 60 minuttene. Tar for få initiativ til han å være. Presser ikke like heftig. Det er vanlig i pre season, så vi er ikke engstelige.

Mane – 6,5
Den friskeste av de tre framme, tar mange initiativ. Men han er uvøren med ballen. Både på viktige pasninger, men ikke minst på de to store sjansene hans, som kunne vært utnyttet bedre med mer presis ballføring. Flyttes over til høyre i andre omgang, men var mer skapende på den andre siden i samspill med Robertson.

Keita – 7
Gjør et godt innhopp, etter noe overraskende å ha startet kampen på benken. Han spiller med risiko i spillet sitt. Både med sine løp med ballen, men også med sine progressive pasninger gjennom linjene. Bommer av og til, men klarte likevel å revitalisere et litt seigt Liverpool med sitt innhopp.

Minamino – 8
Også japaneren gjør et godt innhopp. Får tretti minutter til å vise seg fram på, og denne gangen sammen med Firmino, Salah og Mane. I en 4231-formasjon. Det slo heldig ut. Fra 60 til 85 minutter var Liverpool farligere enn i resten av kampen, og det skyldes blant annet Minamino sine initiativ og løp i de små åpne rommene. Det var nok også deilig for han å endelig debutere i målprotokollen. Mer i vente?

Jones
Ikke nok spilletid til å få karakter, men scouseren virket noe tung i de få minuttene han fikk. Klarte ikke å hjelpe midtbane og forsvar under Arsenals forsering de siste minuttene. Satte sin straffe kaldt nede i venstre hjørnet.

Brewster
Kom inn på overtid. Korset seg før han kom inn, trippet som en pokalløftende Henderson i tilløpet, og smalt den avgjørende straffen i treverket og over. Det har vel vært mer vellykkede innhopp i fotballhistorien. Det blir spennende å se om Brewster havner i Sheffield eller ei.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket