fbpx
Foto: Andrew Couldridge/Pool via AP

Kampens øyeblikk

Det er sjelden at kampens høydepunkt skjer etter at dommeren har blåst av etter 90 minutter, men noen ganger skjer det.

Førsteomgangen ga oss kun to øyeblikk som huskes. Først Aubameyangs vidunderlige 1-0-scoring. Det er fotballkunst når det curles på den måten. Likevel ble det mer liv i stua da vi oppdaget at designavdelingen til Adidas, Arsenal sin draktleverandør, hadde valgt å gå for en klassisk Det tredje rike-font på baksiden av draktene til The Gunners i år. Det er modig, men særlig tidsriktig er det kanskje ikke.

I andre omgang så satte vi ekstra pris på scoringa til Minamino. Det var ikke vakkert, det var litt flipperspill i forkant, men scoringa kan likevel bety så mye for japaneren.

Kampens store øyeblikk lot likevel vente på seg. Når en kamp går til straffesparkkonkurranse, gjør det ofte det. Arsenal er rå i slike konkurranser. De hadde vel vunnet 9 av deres siste 11 straffesparkkonkurranser før møtet med Liverpool.

De skulle vinne en til.

Nei – han tripper!
Straffe nummer tre. Rhian Brewster hadde akkurat kommet inn. Han hadde knapt hatt en ballberøring før han la ballen til rette på krittmerket. Jeg var helt sikker på at han skulle score. Fint tilslag, kjølig fisk, goalgetter. Klart det blir mål.

Men så begynner trippinga. Jeg har aldri likt det. Jeg har alltid sett på det som unødvendig fesjå. Jåleri. Da kom mistanken. Da kom usikkerheten. Dette kunne da umulig gå bra. Det gjorde det da heller ikke.

Dette var Rhian Brewsters viktigste fotballøyeblikk til nå. Karrierens foreløpige høydepunkt. Det handlet tross alt om et trofé. Ok, det var bare et fat (Aubameyang var sikkert overlykkelig for det), men det var fortsatt et trofé. Mane holdt for øynene på Arsenals siste straffe, så det er klart at det betydde jo noe.

Brewster smalt ballen i tverrliggeren. Knallhardt, men nådelåst. La oss håpe at denne missen ikke blir definerende for karrieren hans. La oss håpe at dette ikke blir åpningspitchen i de utallige psykologitimer som eventuelt venter ham. “Når vil du selv si at nedoverbakken begynte?”

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket